Ιάπωνας σώζει ελληνικό αξιοθέατο

4662 Επισκέψεις στο άρθρο

Ένας 81χρονος Ιάπωνας μεγιστάνας που εμπορεύεται ελαιόλαδο έχει θέσει ως στόχο ζωής να σώσει ένα σπουδαίο ελληνικό αξιοθέατο.

Ο Πλάτανος του Ιπποκράτη στην Κω και ο Οκάνα Τετσούγια
Στόχο ζωής να σώσει τον ιστορικό Πλάτανο του Ιπποκράτη στην Κω φαίνεται πως έχει θέσει ένας Ιάπωνας μεγιστάνας. Ο Οκάνα Τετσούγια είναι φανατικός φιλέλληνας και έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα μας καθώς εμπορεύεται ελαιόλαδο.  Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες ο ιστορικός Πλάτανος του Ιπποκράτη στην Κω παρουσιάζει προβλήματα γήρανσης και ο Ιάπωνας επχειρηματίας έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την αναζωογόνησή του. 

Πλάτανος του Ιπποκράτη: Ένα διατηρητέο μνημείο της φύσης
Το δέντρο που η ηλικία του είναι περίπου 500 ετών θεωρείται «παιδί» του πλατάνου που δέσποζε στο σημείο κατά την περίοδο του Ιπποκράτη. Θα το βρείτε στην πλατεία Πλατάνου δίπλα στο τζαμί Γκαζί Χασάν αλλά και μπροστά από το Διοικητήριο και το Κάστρο των Ιπποτών της Κω. 

Καφές στη σκιά του και έμπνευση για ζωγράφους
Σήμερα η δροσερή αυτή γωνιά είναι στέκι υπαίθριων ζωγράφων και ένα από τα πιο πολύχρωμα και ζωντανά σημεία της πόλης όπου μπορείς να χαλαρώσεις κάνοντας shopping στα καλαίσθητα καταστήματα και στους πάγκους των πλανόδιων πωλητών.

Tags: ΚΩΣ