Αστυπάλαια

Αμοργός

Σέριφος

Ικαρία

Ιδανικά νησιά για χαλάρωση

9661 Επισκέψεις στο άρθρο

Βρείτε τους ιδανικούς προορισμούς, για να συνδυάσετε χαλάρωση και διασκέδαση. Δείτε τα «μυστικά» μέρη του χάρτη, που θα κάνετε αξέχαστες διακοπές.

 
Υπάρχουν πολλά νησιά στον ελληνικό χάρτη, που μπορεί να επισκεφτεί κανείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, μία βασική παράμετρος είναι «τι ζητάμε» από τις διακοπές μας, εάν ζητάμε χαλάρωση χωρίς όμως να αποκοβόμαστε τελείως από τον πολιτισμό τότε παρακάτω θα βρείτε τους καλοκαιρινούς  μικρούς παραδείσους σας.

Η Αστυπάλαια είναι γεμάτη από παραλίες, τα βράδυα της είναι υπέροχα στα γραφικά σοκάκια της Χώρας.
Η  κατάλευκη Χώρα της Αστυπάλαιας  είναι πανέμορφη και το ενετικό στίγμα είναι έκδηλο.Πιο δημοφιλής παραλία είναι  η παραλία Λιβάδι, με  χαρακτηριστική θέα προς τη Χώρα και το Κάστρο ιδανική τόσο για μπάνιο όσο και για φαγητό στα παραλιακά ταβερνάκια, που διαθέτει. Ρομαντικά βράδια, ειδυλλιακές βόλτες στη Χώρα και χαλαρά απογεύματα σας περιμένουν στην Αστυπάλαια.
 
Αμοργός, ο εναλλακτικός και «must» προορισμός του καλοκαιριού, βουτήξτε στα πιο «γαλάζια» νερά του Αιγαίου.
Το νησί του «Απέραντου Γαλάζιου», είναι  ένας εξαιρετικός προορισμός για ποιοτικές διακοπές και ηρεμία. Η παραλία της Αγίας Αννας  είναι μία από τις διασημότερες της Ελλάδας,  ενώ η αρχιτεκτονική της Χώρας εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη του νησιού. Ακόμη, η πεζοπορία στην Αμοργό είναι «must» μπορείτε να περπατήσετε , αλλά και να γευτείτε τη διάσημη ψημένη ρακή της Αμοργού.

Η καλύτερη παραλία της Ευρώπης είναι στη Σέριφο υποστηρίζουν οι  Sunday  Times.
Το 2003  οι  Sunday Times   ανέδειξαν καλύτερη παραλία της Ευρώπης, τη Ψιλή Αμμο στη Σέριφο. Η Χώρα της Σερίφου είναι κτισμένη στην κορυφή ενός απόκρημνου βράχου, με ολόλευκα σπιτάκια αγκαλιασμένα σφιχτά το ένα με το άλλο, ανεμόμυλους και πλακόστρωτα -δαιδαλώδη δρομάκια.Η Σέριφος διαθέτει γύρω στις 75 παραλίες  και η διαμονή στο νησί σημαίνει χαλαρές βόλτες, αμμουδεροί κόλποι και απλές ταβερνούλες. Το πορτοφόλι σας δεν επιβαρύνεται πολύ και εσείς θα μπορέσετε να χαλαρώσετε.

Η Ικαρία με την πανέμορφη αμμουδιά Νας και τα ξεχωριστά πανηγύρια μαγεύει κάθε καλοκαίρι.
Η Ικαρία είναι ένα νησί, που αγαπούν πάρα πολύ οι νέοι άνθρωποι και αυτό γιατί κάτι το περίεργο συμβαίνει εκεί, μία διάχυτη χαλαρότητα! Η Ικαρία κάθε χρόνο γεμίζει με χιλιάδες επισκέπτες μόνο και μόνο για να δουν τα διάσημα πανηγύρια της..Χαλαροί ρυθμοί και φιλοξενία χαρακτηρίζουν την Ικαρία, ίσως είναι και η τοποθεσία που τα χρήματα έχουν «λιγότερη αξία».Απολαύστε τις παραλίες και διασκεδάστε στην «αυθεντική» Ελλάδα.