Ιόνια Οδός: Στην Πρέβεζα σε χρόνο ρεκόρ

25721 Επισκέψεις στο άρθρο

Με την Ιόνια Οδό κερδίζεις πολλά! Ένα από αυτά είναι ότι φτάνεις σε χρόνο ρεκόρ σε πανέμορφους προορισμούς που το ταξίδι για αυτούς ήταν μεγάλη ταλαιπωρία!

Κάντε LIKE στο autotriti-touring.gr στο Facebook!


Αθήνα-Πρέβεζα σε 4μιση ώρες
Φεύγεις Παρασκευή με το που σχολάσεις από τη δουλειά και μόλις 4μιση ώρες μετά είσαι στην Πρέβεζα απολαμβάνοντας παράλληλα μια βόλτα στη Δυτική Ελλάδα και την ολοκαίνουρια Ιονία Οδό! Οι περιοχές της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας είναι πια πολύ πιο κοντά σου! Αξιοποίησέ το και μάθε τα καλύτερα σημεία που πρέπει να δεις!

Διάβασε επίσης: Ιονία Οδός: Συμφέρει ή μήπως όχι;

Βόλτα στην προκυμαία της Πρέβεζας
Αν και η Πρέβεζα έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια, παραμένει σήμερα μια από τις πιο γοητευτικές παραθαλάσσιες πολιτείες της δυτικής Ελλάδας. Το μεγαλύτερο μέρος της προκυμαίας έχει πλακοστρωθεί και πεζοδρομηθεί. Εδώ μάλιστα βρίσκονται μερικά από τα ομορφότερα νεοκλασικά παραδοσιακά κτίρια της πόλης, αλλά και άφθονα καφέ και εστιατόρια. Το καλοκαίρι όλοι θα περάσουν από εδώ για να πιούν τον καφέ τους ή απλά να σεργιανίσουν πλάι στα καΐκια και στα ιστιοφόρα. Οι μικροπωλητές που φωλιάζουν σε κάθε πιθαμή της προκυμαίας προσφέρουν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, φέρνοντας ποικίλα χρώματα και μυρωδιές στη βόλτα: Από καλαμπόκι για τα πιτσιρίκια μέχρι βραχιόλια και κολιέ για κάθε γούστο!

Περιηγηθείτε στα σοκάκια της παλιάς πόλης και στο Σαϊτάν Παζάρ
Τα στενά σοκάκια με τα μικρά λαϊκά σπιτάκια με τους ολάνθιστους κήπους, δεσπόζουν γύρω από το Σαϊτάν Παζάρ -Παζάρι του Διαβόλου-, δηλαδή το παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης, που σήμερα έχει μετατραπεί σε τουριστικό αξιοθέατο γεμάτο καφενέδες και γραφικά ταβερνάκια.
Σε αυτό το αυθεντικό φυσικό σκηνικό μπορείτε να περπατάτε με τις ώρες, χαζεύοντας όμορφα ασήμαντα πράγματα. Εδώ βρίσκεται και το σπίτι της οδού Δαρδανελίων, όπου έζησε τις τελευταίες μέρες του ο ποιητής Καρυωτάκης. Στην συμβολή των οδών Κοντού και Εθνικής Αντίστασης, θα δείτε τον περίφημο ναό του Αγίου Χαραλάμπους –προστάτη της Πρέβεζας- με τον εντυπωσιακό ενετικό πύργο και το ηλιακό ρολόι.

Δείτε τις Πύλες του Aδη
Πηγαίνοντας προς Πάργα θα περάσετε τη γέφυρα του ποταμού Αχέροντα και θα επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου. Στη συνάντηση των ποταμών Κωκυτού και Αχέροντα, κοντά στις όχθες της Αχερουσίας λίμνης, βρισκόταν κατά τους αρχαίους Έλληνες η Πύλη του Aδη. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν οι αρχαιολογικές ανασκαφές στο χωριό Μεσοπόταμος όπου τον 5ο αι. άκμαζε η αρχαία Εφύρα. Το ευρήματα του Νεκρομαντείου αποδεικνύουν τη σπουδαιότητά του για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Οι προσκυνητές κατέφθαναν εδώ από κάθε άκρο της Ελλάδας για να έρθουν σε επαφή με τα πνεύματα των δικών τους νεκρών περνώντας μια ιδιαίτερη ψυχοσωματική δοκιμασία.

Αρχαία Νικόπολη, ανακαλύψτε την ιστορία
Σε απόσταση αναπνοής, μόλις 7 χιλιόμετρα βόρεια βρίσκεται η αρχαία Νικόπολη. Η πόλη χτίστηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Οκταβιανό Αύγουστο μετά τη νίκη του στην περίφημη ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ.
Με την πάροδο των αιώνων η Νικόπολη εξελίχθηκε λόγω της εξαιρετικής γεωγραφικής θέση της σε σπουδαίο διακομιστικό κέντρο. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι τεράστιος και το Αρχαιολογικό Μουσείο εξίσου ενδιαφέρον. Αξίζει ωστόσο να αναζητήσετε το αρχαίο θέατρο - ωδείο που διατηρείται σε καλή κατάσταση και όπου κάθε καλοκαίρι δίνονται μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.