Ιπποδρομίες για τον Aγιο Γεώργιο

2585 Επισκέψεις στο άρθρο

Το έθιμο των αλόγων και της κουλούρας αναβίωσε και φέτος στο Επιτάλιο, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου.

 
Σε έκταση της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας οι οργανωτές σχεδίασαν έναν στίβο ιπποδρομιών. Η συμμετοχή φέτος από αναβάτες και άλογα ήταν σχετικά μικρή, αλλά η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη. Αναβάτες από διάφορες περιοχές της Ηλείας συμμετείχαν στους αγώνες που γίνονται κάθε χρόνο προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr στους αγώνες που έγιναν δεν είχε σημασία τόσο ο νικητής όσο η συμμετοχή, γεγονός που διατηρεί το έθιμο αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων. Ωστόσο οφείλουμε να πούμε πως πολλά άλογα φάνηκαν απρόθυμα να τρέξουν μπροστά στο κοινό και μόνο όταν απομακρύνθηκαν λίγο, μπήκαν σε ρυθμό κούρσας.

Η απονομή των επάθλων, δηλαδή της παραδοσιακής κουλούρας, δεν έγινε όπως παλιότερα στην κεντρική πλατεία Επιταλίου, αλλά αμέσως μετά το τέλος των ιπποδρομιών στο χώρο των αγώνων. Εκεί ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Πύργου κ. Γεράνιος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Επιταλίου κ. Τσιγκρής και άλλοι εκπρόσωποι φορέων – ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αντώνης Καράμπελας, έκαναν τις βραβεύσεις με μετάλλιο, αναμνηστικό έπαινο και την κουλούρα...

Tags: ΗΛΕΙΑ