Φωτογραφία της Mairy Tsetsou από το Fb Group: Φωτογραφίζοντας την Ελλάδα

Φωτογραφία της Ευτυχίας Αθανασιάδη στο Autotriti-Touring

Φωτογραφία τoυ Dimitris Kaliakoudas από το Fb Group: Φωτογραφίζοντας την Ελλάδα

Ίσως το πιο όμορφο χωριό της Θεσσαλίας

24087 Επισκέψεις στο άρθρο

Συνήθως στους τουριστικούς οδηγούς της Θεσσαλίας, τα χωριά του Πηλίου αλλά και της περιοχής του, του κλέβουν τη δόξα. Όταν όμως το επισκεφτείς καταλαβαίνεις πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει.

Ταξιδέψτε με το autotriti-touring.gr στο πανέμορφο Νεραϊδοχώρι Τρικάλων (γνωστό και ως Βέτερνικ), ένα χωριό που αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για όσους αναζητούν η χαλάρωση και την ηρεμία να συνδυάζεται με εξαιρετικές τουριστικές υποδομές.

Δείτε με ένα κλικ πού να μείνετε και τι να κάνετε στην περιοχή



Περιτριγυρισμένο από βουνά, με καταπράσινο περιβάλλον
Το Νεραϊδοχώρι απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα και μόλις 4 από το ξακουστό Περτούλι. Τα βουνά Κόζιακας Μαρόσα, Νεράιδα και Λουπάτα «περικυκλώνουν» το πανέμορφο χωριό δημιουργώντας ένα αλπικό, καταπράσινο τοπίο με τους φυσιολάτρες να είναι σίγουρο πως θα το αγαπήσουν. 



Στην πλατεία του Χατζηπέτρου και την εκκλησία του Αγ. Νικολάου
Η φτιαγμένη από πέτρα πλατεία του οπλαρχηγού Χατζηγπέτρου είναι μία από τις πρώτες εντυπώσεις που θα χετε από το χωριό και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Κυρίαρχο ρόλο στην πλατεία παίζει η αναπαλαιωμένη και πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Βέτερνικ που στο εσωτερικό της κρύβει όσες τοιχογραφίες επιβίωσαν από την καταστροφή που προκάλεσαν στο ναό οι Τουρκαλβανοί περί το 1823.



«Σκαλιά» προς τον φυσικό παράδεισο και το «1792»
Συνεχίστε το ταξίδι σας στην πανέμορφη φύση του Νεραϊδοχωρίου ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια προς το ιερό και κατευθυνόμενοι προς τον «αιωνόβιο» ναό της Αγίας Παρασκευής. Χτισμένος από το 1792 αποτελεί ένα από τα ομορφότερα σημεία της περιοχής. Η πανοραμική θέα της εκκλησίας προς την κοιλάδα θα σας καταπλήξει ενώ όμορφα συναισθήματα θα σας δημιουργήσει και η αρχιτεκτονική της εκκλησίας.



Φτάστε ως τον Ασπροπόταμο και ζήστε την εμπειρία του ράφτινγκ
Μόλις 2 χιλιόμετρα από το Νεραϊδοχώρι θα βρείτε τον Ασπροπόταμο. Ενταγμένος στον Εθνικό κατάλογο του Ευρωπαϊκού Δικτύου NATURA 2000 ο σας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσετε το υγρό στοιχείο της περιοχής αλλά και να δοκιμάσετε τις αντοχές σας κάνοντας ράφτινγκ στα νερά του. Η κατάβαση αρχίζει από το πάνω κομμάτι του Ασπροπόταμου από τα Τρία Ποτάμια και φτάνει ως τη Γέφυρα Αλεξίου. Η μικρή δυσκολία της κατάβασης θα σας δώσει μοναδικές στιγμές περιπέτειας.



Μονοήμερη στα Τρίκαλα
Για όσους θέλουν να διατηρήσουν την επαφή τους με την πόλη το Νεραϊδοχώρι τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, τα πανέμορφα Τρίκαλα. Κάνοντας μια διαδρομή περίπου 50 χιλιομέτρων μπορείτε να βρεθείτε στην «πόλη του Τσιτσάνη» και να απολαύσετε το φαγητό σας σε κάποια από τις υπέροχες ταβέρνες της πόλης αλλά και να βολτάρετε στα σοκάκια της.

  • Στάθης

    Όταν προτείνετε διάφορα μέρη ως αξιοθέατα, θα πρέπει να λέτε και αν τα μέρη αυτά διαθέτουν ικανούς χώρους στάθμευσης, για τα αυτοκίνητα μας. Δεν είναι λογικό να ξεκινάμε από την Αθήνα για κάποιο μέρος, για να περάσουμε ευχάριστα και να μην βρίσκουμε χώρο στάθμευσης και να χαλάμε όλη μας τη διάθεση.

      6
  • THOMAS

    Έχοντας τήν τύχη νά έίμαι παντρεμένος μέ Νεραιδοχωρίτησα βεβαιώνω ότι πράγματι τό Νεραιδοχώρι είναι από τά ωραι'οτερα χωριά τής πατρίδας μας.Εδώ καί 40 χρόνια πού τό επισκέπτομαι ανελλιπώς κάθε χρόνο δέν χορταίνω τά πανέμορφα τοπία πού περιβάλλουν τό χωριό.Τό συνιστώ ανεπιφύλακτα σέ όλους τούς φίλους τού autotriti πόυ τούς αρέσουν οί εκδρομές..Τό αλπικό τοπίο του δέν έχει νά ζηλέψει τίποτα από τήν Ελβετία.

      1