Λίνδος Ρόδος

Παλιά Πόλη Ρόδος

Παραλία Αντονι Κουίν Ρόδος

Πεταλούδες στη Ρόδο

4 λόγοι για να πας στη μοναδική Ρόδο

5860 Επισκέψεις στο άρθρο

Πήγαινε στη Ρόδο και κάνε βόλτες στις αρχοντικές γειτονιές της. Κάνε βουτιές στη παραλία του Αντονι Κουίν και βγες για διασκέδαση στη Λίνδο. Θαύμασε τα σπάνια τοπία και τις μοναδικές πεταλούδες.

 
Η Ρόδος ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των «ελίτ » ελληνικών νησιών. Απολαμβάνει την εκτίμηση όλων μικρών-μεγάλων και μάλιστα θεωρείται και η χρυσή τομή στις οικογενειακές διακοπές, αφού όλοι μένουν ευχαριστημένοι. Έχει μια πανέμορφη αρχιτεκτονική, που συνδυάζεται με έντονη ζωή χειμώνα-καλοκαίρι και μέρα-νύχτα.
 
Περπάτημα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, όπου ξεπηδά ιστορία 2.500 χρόνων
Η Παλιά Πόλη της Ρόδου είναι ανεκτίμητη. Θεωρείται, μάλιστα ο καλύτερα  διατηρημένος μεσαιωνικός οικισμός στον κόσμο και  έχει ενταχθεί στον κατάλογο των πόλεων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Βρίσκεται ανάμεσα στα προστατευμένη τείχη της. Κάθε σημείο της λέει και μια ιστορία φτάνοντας σε βάθος 2.400 ετών. Αρχαία αγάλματα, μαρμάρινα οικόσημα, κρήνες, η Οδός των Ιπποτών και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, τζαμιά και χαμάμ, ο πύργος του Ρολογιού με την απίστευτη θέα είναι η κληρονομιά που άφησαν οι πολιτισμοί που πέρασαν.  Ο πιο διάσημος δρόμος της Παλιάς Πόλης της Ρόδου είναι η οδός των Ιπποτών, αποκατεστημένη στη μορφή που είχε κατά τον Μεσαίωνα.
 
Στην κρυστάλλινη παραλία Αντονι Κουίν για βουτιές εκεί  γυρίστηκε η ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε»
Η Ρόδος έχει αμέτρητες παραλίες για να κάνεις μπάνιο, που πραγματικά είναι ιδανικές για όλα τα γούστα: ήρεμες, κοσμοπολίτικες, για θαλάσσια σπορ. Ωστόσο, η παραλία που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι εκείνη του Αντονι Κουίν. Είναι ένα από τα ποιο όμορφα τοπία που η Ρόδος. Πρόκειται για ένα μικρό, γραφικό και ήσυχο κολπίσκο στις Βαγιές και είναι από τις διασημότερες παραλίες της Ρόδου. Την διασημότητά της την οφείλει και εν μέρει στα γυρίσματα της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» που έγιναν εκεί , με πρωταγωνιστή τον διάσημο ηθοποιό Αντονι Κουίν από τον οποίο πήρε και το νέο της όνομα.  Βρίσκεται κοντά στο Φαλίράκι και την περιβάλλουν βράχια, αλλά με πεντακάθαρα νερά, διαθέτει μια μικρή προβλήτα με δυνατότητα να αγκυροβολήσουν μικρά σκάφη.
Ακόμη η παραλία Αντονι Κουίν λόγω της υποθαλάσσιας μορφολογίας της, είναι ιδανική για τους φίλους της υποβρύχιας κατάδυσης.
 
Ιππότες, μπαρ, καταστήματα όλα θα τα βρεις στην βόλτα σου στην γραφική Λίνδο
Η αρχαία ακρόπολη της Λίνδου, ένα από τα διασημότερα προσκυνήματα της αρχαιότητας, περιτριγυρισμένη από τα τείχη των Ιπποτών, στέκεται 116 μ. πάνω από τη θάλασσα. Ο εντυπωσιακός δωρικός ναός της Λινδίας Αθηνάς κλέβει την παράσταση και χρονολογείται τον 4ου αιώνα π.Χ. Τα όμορφα σοκάκια του γεμίζουν από επισκέπτες. Ρεστοράν, καταστήματα με τα σουβενίρ, τοπικά προϊόντα και τα περίφημα διακοσμητικά πιάτα της βρίσκονται όλα εδώ, στην αμφιθεατρικά χτισμένη Λίνδο.
 
 Βρες το μοναδικό δάσος στην Ελλάδα με «ζητιές» και τις εκατομμύρια σπάνιες πεταλούδες
Σε ένα καταπράσινο φαράγγι, μήκους περίπου 1 χλμ., υπάρχει ένα μοναδικό στην Ελλάδα δάσος με «ζητιές», δέντρα που μοιάζουν με πλατάνια. Είναι ένα σπάνιο βιότοπο που φιλοξενεί την πεταλούδα Panaxia Quadripunctaria (ένα πολύ σπάνιο είδος που το συναντά κανείς σε πολύ λίγα μέρη σε όλο τον κόσμο), η οποία κάνει την εμφάνισή της σε αυτό το μοναδικό φυσικό πάρκο, κατά την περίοδο από τα μέσα Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ένα ονειρικό μέρος.
 
 

Tags: ΡΟΔΟΣ