Ξαναπήγαινε διακοπές σε δύο ώρες

10968 Επισκέψεις στο άρθρο

Ξέφυγε από την ζέστη της Αθήνας και πήγαινε στο Γαλαξίδι. Σε δύο ώρες θα κάνεις μπάνιο σε καθαρές παραλίες και θα δεις το «μαγικό» ηλιοβασίλεμα στο λιμάνι του Χηρόλακα.

Το Γαλαξίδι είναι μία πανέμορφη τοποθεσία,  ιδιαίτερα  αρχοντικό όμως γεμάτο ζωή και ενέργεια ελκύει συνεχώς επισκέπτες.
 
Απέχει μόλις 200χλμ από την Αθήνα  και αυτό το κάνει τον ιδανικό προορισμό για τα Σαββατοκύριακα, ειδικά τώρα που οι άδειες  των περισσοτέρων τελείωσαν.
Οι μικρές αποστάσεις που χωρίζουν το Γαλαξίδι από την πρωτεύουσα, αλλά και από τις άλλες μεγάλες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας σίγουρα είναι ένας θετικός παράγοντας για να το επισκεφτεί κάποιος. Ένας προορισμός που έχει διαχρονικό χαρακτήρα και είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους. Με μόλις δυόμιση ώρες από την Αθήνα και το γεγονός ότι συνδυάζει  το  παραθαλάσσιο με το πράσινο των πεύκων στους κοντινούς λόφους, το κάνει ένα κορυφαίο προορισμό.

Εδώ θα δροσιστείς κάνοντας βουτιές στις δεκάδες παραλίες του Γαλαξιδίου, που είναι είτε γεμάτες άμμο  είτε γεμάτες βότσαλο.
Οι παραλίες στο Γαλαξίδι θεωρούνται από τις καλύτερες της ευρύτερης  περιοχής.Εδώ, υπάρχουν όλα τα είδη παραλιών για τους οργανωμένους και τους  μη οργανωμένους,  με βότσαλο ή άμμο.  Συγκεκριμένα, η Παραλία Ναυτικού Ομίλου Γαλαξιδίου βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της πόλης. Όσοι προτιμούν πιο  ήρεμες καταστάσεις καταφεύγουν στην πανέμορφη ακρογιαλιά της και τα γραφικά ταβερνάκια με τα ολόφρεσκα ψάρια. Ενδεικτικά, ,μία άλλη παραλία είναι το Κεντρί, που είναι  στρωμένη από βότσαλο, ιδανική για τα παιδιά.

Περπατήσε στο πιο όμορφο ιστορικό κέντρο, γεμάτο από μνημεία, ταβερνάκια, μουσεία. Δες το ένδοξο παρελθόν του Γαλαξιδίου.
Η βόλτα στα ασβεστωμένα καλντερίμια συνιστά απόλαυση. Κοντά στην πλατεία Μανουσάκη βρίσκεται το νεοκλασικό κτήριο, το οποίο στέγαζε για χρόνια το Παρθεναγωγείο.. Στη γειτονιά της Κούκουνας δεσπόζει το παλιό σχολείο που κατασκευάστηκε επί Καποδίστρια και λειτουργούσε μέχρι το 1932 ως δημοτικό σχολείο. Αξίζει να πούμε, πως οι Γαλαξιδιώτες  κατά το παρελθόν είχαν αρχίσει να ασχολούνται με μεγάλη επιτυχία με τη ναυτιλία, δημιουργώντας ένα ναυτικό λιμάνι που συνδεόταν άμεσα, με όλα τα μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης, από το Λιβόρνο και την Οδησσό, μέχρι την Τεργέστη, τη Μασσαλία και τη Νίκαια. Οι κάτοικοι του Γαλαξιδίου διατηρούν την «ατμόσφαιρα» εκείνης της εποχής, με τους παραδοσιακούς ξενώνες και τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά.
 
Στο λιμάνι του Χηρόλακα θα δεις το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στο Γαλαξίδι, αγγίζει την μαγεία.
Το λιμάνι του Χηρολακα αποτελεί το δεύτερο λιμάνι του Γαλαξιδιού. Εδώ θα βρεις το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα.Στην ανατολική άκρη του λιμανιού βρίσκεται το τελευταίο καρνάγιο του Γαλαξιδιού. Ο ήλιος φεύγει και χάνεται πίσω από τα βουνά, βάφει με τα πιο όμορφα χρώματα τα αρχοντικά, τα καΐκια και τη θάλασσα.