Λες κι είσαι στο Βέλγιο: Καφές δίπλα στο ποτάμι

34434 Επισκέψεις στο άρθρο

Το τοπίο σου θυμίζει βέλγικη πόλη κι όμως είναι ακόμα μία από τις άπειρες «κρυμμένες» ελληνικές ομορφιές. Φύγε τώρα για να ανακαλύψεις μια πανέμορφη όαση.

Κεφαλάρι Δράμας: Καφές δίπλα στο ποτάμι
Δες ίσως το πιο όμορφο φυσικό τοπίο της Βόρειας Ελλάδας στο Κεφαλάρι Δράμας. Ο ποταμός περνά μέσα από το χωριό δίνοντάς σου την ευκαιρία να απολαύσεις στιγμές χαλάρωσης ακριβώς δίπλα του. Επισκέψου το ιχθυοτροφείο πέστροφας ενώ στο βουνό μπορείς να βρεις το πανέμορφο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία που κατακλύζεται από πλήθος κόσμου στις 20 Ιουλίου.

Στη Δράμα για το πιο διάσημο φεστιβάλ της Ελλάδας
Πήγαινε στη Δράμα και γίνε μέρος του πιο διάσημου φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στην ελληνική επικράτεια. Ο λόγος για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στη Δράμα όπου κάθε Σεπτέμβρη έχει χιλιάδες συμμετέχοντες και κατακλύζεται από δημιουργούς και θιασώτες της τέχνης του κινηματογράφου και των ταινιών μικρού μήκους.

Μπες στο σπήλαιο του Μααρά και θα δες πού έζησαν τα ελληνικά προϊστορικά μαμούθ 
Πήγαινε στο εντυπωσιακό σπήλαιο Πηγών Αγγίτη και δες το μέρος στο οποίο ζούσαν κατά τα προϊστορικά χρόνια τα ελληνικά μαμούθ και οι ρινόκεροι. Δες την επιβλητική αίθουσα Ακρόπολη, τη μεγαλύτερη αίθουσα που έχει ανακαλυφθεί σε ελληνικό σπήλαιο και θαύμασε τον διάκοσμο, αλλά και το ποτάμι που τη διαρρέει δημιουργώντας υπόγειες όχθες και ένα πραγματικά απόκοσμο σκηνικό. Οι ανασκαφές στο σπήλαιο έφεραν στο φως οστά προϊστορικών ζώων (ρινόκερου και μαμούθ) που επιλεκτικά εκτίθενται στο Μουσείο Δράμας. 

Δάσος Φρακτού: Το πιο «παρθένο» μέρος της Ελλάδας
Περπατήστε το δάσος Φρακτού, με τις Σημύδες, το εθνικό δέντρο της Ρωσίας. Οι ντόπιοι το ονομάζουν Ζαγκραντένια από το βουλγαρικό τοπωνύμιο, ενώ έχει καταγραφεί ως «παρθένο» ήδη από το 1979 και το 1980 κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο της φύσης. Περιφερειακά του δάσους δες την ευρύτερη προστατευτική ζώνη και εκεί απαγορεύονται η βοσκή και το κυνήγι. Στο μοναδικό παρθένο δάσος της Ελλάδας, του Φρακτού, ΒΑ του Νομού Δράμας, η πλούσια πανίδα, τα δάση ερυθρελάτης, οξιάς, δασικής πεύκης, μαύρης πεύκης και δρυός θα σας εντυπωσιάσουν. Το άγριο ανάγλυφο διαδέχονται οι καταρράκτες.

Tags: 0