Πήδα στης ...Γριάς το Πήδημα

6297 Επισκέψεις στο άρθρο

Θες κοσμοπολίτικες και ξεχωριστές διακοπές στις Κυκλάδες; Τότε ο προορισμός σου είναι η Ανδρος: Κάνε βουτιές στην παραλία «Της γριας το πήδημα», φτάσε ως τον Νεραϊδότοπο και τους καταρράκτες της Πυθάρας, δες τον «Αφανή ναύτη» και θαύμασε τη φύση στα Διποτάματα. Κλείσε τώρα εισιτήρια για την Ανδρο.

 
Για βουτιές στης «Γριάς το Πήδημα» την πιο ξακουστή παραλία της Ανδρου
Φτάσε στην πιο διάσημη παραλία της Ανδρου και δες της «Γριάς το Πήδημα».  Η υπέροχη και μοναδική καφέ άμμος, και ο πελώριος και επιβλητικός βράχος που βρίσκεται στη μέση της θάλασσας θα σε αφήσουν άναυδο και θα σου προσφέρουν μια εμπειρία ζωής. Απόλαυσε τις βουτιές σου στην πεντακάθαρη θάλασσα και φεύγοντας πήγαινε στο γραφικό χωριό του Κορθίου για να απολαύσεις την φιλοξενία των ντόπιων και τις ομορφιές του χωριού.

Στο «Νεραϊδότοπο» για τους καταρράκτες της Πυθάρας και τις πανέμορφες λίμνες
Πήγαινε στη ρεματιά της Πυθάρας στα Αποίκια και θαύμασε την ομορφιά της φύσης που οι ντόπιοι ονομάζουν «Νεραϊδότοπο». Δες τον υπέροχο βιότοπο που δημιουργούν τα ορμητικά νερά, το καταπράσινο τοπία, τις λίμνες και τον καταρράκτη που σχηματίζεται εκεί. Οι πηγές βρίσκονται στο όρος Πέταλο ενώ τα νερά εκβάλλουν στην παραλία Γιάλια. Στην περιοχή θα συναντήσεις ένα οικοσύστημα με πολλά πουλιά και σπάνια είδη φυτών και αγριολούλουδων.

Στο επιβλητικό άγαλμα του «Αφανή Ναύτη» για την υπέροχη θέα στο Αιγαίο
Κάνε μία μεγάλη βόλτα στη γραφική χώρα της Ανδρου και φτάσε ως την πλατεία της Ρίβας όπου δεσπόζει ο «Αφανής Ναύτης» ένα υπέροχο άγαλμα του Μιχαήλ Τόμπρου. Δημιουργήθηκε το 1959 και αποτελεί σήμα κατατεθέν για τους επισκέπτες ενώ το σημείο που βρίσκεται είναι ένα ανεπανάληπτο μέρος για να χαλαρώσει κάποιος απολαμβάνοντας το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Μαγεία της φύσης και υπέροχοι νερόμυλοι στα Διποτάματα
Οπωσδήποτε πέρνα κάποιες ώρες σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του νησιού. Δες τα Διποτάματα που για τους ντόπιους είναι ένας επίγειος παράδεισος με τους 22 παλιούς νερόμυλους που φτιάχτηκαν από ονομαστούς πετράδες και πανέμορφα πέτρινα γεφύρια. Δες την ποταμιά μήκους 7 χιλιομέτρων που χωρίζεται στα δύο από το πλατύ πλακόστρωτο καλντερίμι.

Tags: ΑΝΔΡΟΣ