Μοναστήρι καλύτερο από των Μετεώρων

16182 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε τώρα για ένα μοναστήρι πιο εντυπωσιακό κι από τα Μετέωρα που κρέμεται πάνω από φαράγγι.

Μονή Προδρόμου στη Στεμνίτσα: Λες και κρέμεται από το φαράγγι
Επισκέψου ένα μοναστήρι που προσφέρει θέα εφάμιλλη με τα μοναστήρια των Μετεώρων. Η Μονή Προδρόμου στη Στεμνίτσα Αρκαδίας μοιάζει να κρέμεται πάνω από το φαράγγι του Λούσιου. Σκαρφαλωμένο κυριολεκτικά πάνω σε κάθετο βράχο, το μοναστήρι κόβει την ανάσα και στον πιο κοσμογυρισμένο επισκέπτη. 
Για να δεις το ιδιαίτερα εντυπωσιακό τοπίο θα πρέπει να περπατήσεις αρκετά στο μονοπάτι που διασχίζει ολόκληρο το φαράγγι του Λούσιου, αλλά τόσο η διαδρομή όσο και ο προορισμός αξίζουν και με το παραπάνω! Το μπαλκόνι της Μονής προσφέρει ανυπέρβλητη θέα στο φαράγγι, ενώ πριν ανεβείς στο τελευταίο επίπεδο ο ελληνικός καφές και τα λουκούμια που θα σερβίρουν οι καλόγεροι θα σε κάνουν να ξεχάσεις όλη την κούραση.
 
Extreme Sports στον Λούσιο και στον ποταμό και στην ξηρά
Η ευρύτερη περιοχή του νομού Αρκαδία αποτελεί το κέντρο των εξορμήσεων για extreme απολαύσεις, λόγω του ιδιόμορφου ορεινού της χαρακτήρα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ποικίλες υπαίθριες και ποτάμιες δραστηριότητες. Εδώ μπορείς να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου κάνοντας, rafting, kayak, mountain bike, ιππασία, βόλτες με οχήματα atv στο δάσος, ski, hydrospeed, πεζοπορία, monoraft-hot dog, flying fox, και πολλές ακόμα δραστηριότητες. Οργανωμένες σχολές και εταιρείες εναλλακτικούς τουρισμού λειτουργούν σε πολλά μέρη του νομού.
 
Ταξίδι στην ιστορία της Ελλάδας στο χωριό Ελληνικό
Το χωριό Ελληνικό δικαιολογεί και φέρει το όνομά του επάξια μια και αποτελεί μικρογραφία της Ελληνικής Ιστορίας στις μεγαλύτερες στιγμές της. Αγαπημένος προορισμός αρχαιολατρών, φυσιολατρών, θαυμαστών της βυζαντινής μας παράδοσης και της σύγχρονης ιστορίας.
Στο Ελληνικό θα απολαύσεις την αρκαδική φύση σε όλο της το μεγαλείο και θα μαγευτείς από την ηρεμία και τη γαλήνη που προσφέρει τούτο το μικρό χωριό. Θα θαυμάσεις το εντυπωσιακό πέτρινο σχολείο που βρίσκεται μερικά μέτρα από την κεντρική πλατεία (δυστυχώς, δεν λειτουργεί πλέον), αλλά και τη δεξαμενή με το λιθόκτιστο τοίχωμα το οποίο επιχωματώθηκε τόσο ώστε να διακρίνεται μόνο η πρόσοψή της. Η δεξαμενή, η οποία χτίστηκε το 1954 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του χωριού, αποτελεί ένα άριστο τεχνικό έργο για τις δυνατότητες της εποχής του.
 
Δημητσάνα: Επιβλητική αρχιτεκτονική και υπέροχα πέτρινα κτίσματα
Αρχοντικά, παραδοσιακοί ξενώνες, καλντερίμια και πολλές επιλογές καλού φαγητού, αλλά και το Φαράγγι του Λούσιου και το πρωτότυπο υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης είναι μερικοί λόγοι για να προγραμματίσεις μια απίθανη απόδραση στη γραφική Δημητσάνα. Πρόκειται για ένα πολύ γραφικό πέτρινο παραδοσιακό οικισμό, ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αρκαδίας, όπου βρίσκουν στέγη περιπατητές και φυσιολάτρες, οικογένειες και ζευγάρια, ζωηρά πνεύματα και ανέμελοι weekenders, μιας και εδώ οι επιλογές δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο. Τα επιβλητικά, πέτρινα κτίσματα με τη μοναδική αρχιτεκτονική, τα πλακόστρωτα καλντερίμια με το ρομαντικό χαρακτήρα, τα κατάφυτα τοπία με τις μοναδικές εικόνες, τα δεκάδες πεζοπορικά μονοπάτια με τους φιδίσιους δρόμους που οδηγούν στο εξαιρετικό φαράγγι του Λούσιου και οι μοναδικές επιλογές εναλλακτικού τουρισμού αποτελούν πόλο έλξης για κάθε εποχή του χρόνου.