Μπες στο σπίτι του Κολοκοτρώνη

41590 Επισκέψεις στο άρθρο

Το σπίτι που μεγάλωσε ο Θ. Κολοκοτρώνης βρίσκεται σε ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό που αξίζει να επισκεφτείτε.

Οργανώστε τώρα μια εκδρομή στην Ορεινή Αρκαδία και ανακαλύψτε το μέρος που μεγάλωσε ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ελληνικής ιστορίας. Παράλληλα εξερευνήστε γνωστές και άγνωστες γωνιές της περιοχής που την άνοιξη γίνονται πραγματικά μαγευτικές.

Δείτε με ένα κλικ, πού να μείνετε και τι να κάνετε στην περιοχή



Επίσκεψη στο σπίτι του Κολοκοτρώνη
Το χωριό Λιμποβίσι, μερικά χιλιόμετρα νότια της Βυτίνας, θεωρείται ο τόπος όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Το κτίσμα, όπου σύμφωνα με την παράδοση, γεννήθηκε ο «Γέρος του Μοριά», σκαρφαλωμένο σε ένα μικρό ύψωμα, έχει ανασκευαστεί και λειτουργεί σαν μουσείο. 
Μετά από μια μαγευτική διαδρομή στον άξονα Βυτίνα-Αλωστίναινα-Χρυσοβίτσι, δείτε εικόνες και κειμήλια από τη ζωή του μεγάλου οπλαρχηγού. Στο χωριό θα βρείτε ένα πέτρινο καφενείο, για να απολαύσετε τον καφέ σας και σπιτικά γλυκά του κουταλιού, αλλά και να αγοράσετε παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.



Η διαδρομή Μαγούλιανα – Βαλτεσινίκο
Στο δρόμο από Βυτίνα για Δημητσάνα θα δείτε τη διασταύρωση για Μαγούλιανα – Βαλτεσινίκο. Στα 5 χιλιόμετρα ξεπροβάλλει στον ορίζοντα το χωριό Μαγούλιανα, σκαρφαλωμένο σε χαρακτηριστικό «πέταλο» που σχηματίζουν τα γύρω βουνά (υψόμ. 1300). 
Ένας οικισμός γορτυνιακή αρχιτεκτονική που ξεχωρίζει για τα δύο πέτρινα γεφύρια στην είσοδό του αλλά και τα ερείπια του μεσαιωνικού «Αργυρόκαστρου», του ψηλότερου κάστρο της Πελοποννήσου. Από εδώ η διαδρομή καταλήγει στο ιστορικό Βαλτεσινίκο (8 χλμ.) με τα εντυπωσιακά πυργόσπιτα. Θαυμάσια είναι η δασική διαδρομή –όλη σε ασφάλτινο δρόμο- που διασχίζει το μοναδικό ελατόδασος της Μάνας όπου βρίσκεται το παλιό Σανατόριο. Από το Βαλτεσινίκο αναζητήστε το δρόμο για Μυγδαλιά (8 χλμ.) και Κερπίνη (12 χλμ.), από όπου μπορείτε να συνεχίσετε για την λεκάνη του Λάδωνα το γεφύρι της Κυράς και την τεχνητή λίμνη.



Extreme sports στο Λούσιο ποταμό
Η ευρύτερη περιοχή του νομού Αρκαδία αποτελεί το κέντρο των εξορμήσεων για extreme απολαύσεις, λόγω του ιδιόμορφου ορεινού της χαρακτήρα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ποικίλες υπαίθριες και ποτάμιες δραστηριότητες.
Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας κάνοντας, rafting, kayak, mountain bike, ιππασία, βόλτες με οχήματα atv στο δάσος, ski, hydrospeed, πεζοπορία, monoraft-hot dog, flying fox, και πολλές ακόμα δραστηριότητες. Οργανωμένες σχολές και εταιρείες εναλλακτικούς τουρισμού λειτουργούν σε πολλά μέρη του νομού.



Το Μοναστήρι που κρέμεται από το βουνό
Πάνω από όχθη του ποταμού Λούσιου, στη βάση ενός ψηλού και άγριου βράχου, δεσπόζει η Μονή Προδρόμου που εντυπωσιάζει καθώς «κρέμεται» κυριολεκτικά πάνω από το φαράγγι. Σκαρφαλωμένο κυριολεκτικά πάνω σε κάθετο βράχο, το μοναστήρι κόβει την ανάσα και στον πιο κοσμογυρισμένο επισκέπτη. 
Για να δείτε το ιδιαίτερα εντυπωσιακό τοπίο θα πρέπει να περπατήσετε αρκετά στο μονοπάτι που διασχίζει ολόκληρο το φαράγγι του Λούσιου, αλλά τόσο η διαδρομή όσο και ο προορισμός αξίζουν και με το παραπάνω! Το μπαλκόνι της Μονής προσφέρει ανυπέρβλητη θέα στο φαράγγι, ενώ πριν ανεβείτε στο τελευταίο επίπεδο ο ελληνικός καφές και τα λουκούμια που θα σας σερβίρουν οι καλόγεροι θα σας κάνουν να ξεχάσετε όλη την κούραση.