ΦΩΤΟ: http://canyoning-caving.blogspot.gr/p/samothrace.html

http://canyoning-caving.blogspot.gr/p/samothrace.html

http://canyoning-caving.blogspot.gr/p/samothrace.html

Ο ασύγκριτα όμορφος ελληνικός καταρράκτης

5078 Επισκέψεις στο άρθρο

Περιηγήσου στη νεραϊδοχώρα , μπες στα φαράγγια και τους μοναδικούς καταρράκτες και ζήσε μία αξέχαστη εμπειρία σε ένα νησί, σαν θαύμα στο Βόρειο Αιγαίο.

Η Σαμοθράκη είναι αυτό που λέμε ένα διαμάντι του Βορρά. Όταν κανείς περιγράφει τη Σαμοθράκη παρασύρεται από μια μεθυστική ατμόσφαιρα. Είναι το νησί των Μεγάλων Θεών και είναι λες και η φύση με όλες τις δυνάμεις της να την επέλεξε για εκλεκτή της. Αινιγματικά λούζεται κάτω από το φως της σελήνης, καθώς πλανιούνται γύρω της μύθοι, ενώ η Νίκη της Σαμοθράκης που είναι στο Λούβρο αποτελεί σύμβολο του νησιού.

Διαδρομές σε  μία νεραϊδοχώρα, στο «Φονιά».
Το ρέμα του Φονιά, με υψηλότερο καταρράκτη του την Κλείδωση, ύψους 35 μέτρων, θεωρείται από τα ωραιότερα στην Ελλάδας! Για να φτάσεις στην πρώτη από τις τρεις βάθρες, πρέπει να κάνεις πεζοπορία περίπου μισής ώρας από το σημείο που θα αφήσεις το αυτοκίνητο. Στην πρώτη βάθρα θα φτάσεις εύκολα και ακούραστα και θα δεις τον εντυπωσιακό καταρράκτη με το παγωμένο αναζωογονητικό νερό που σκάει μέσα στη βάθρα. Υπάρχει αρκετός χώρος για χαλάρωση και ηλιοθεραπεία, ακόμα και όταν το νησί κατακλύζεται από κόσμο. Η δεύτερη βάθρα (η βάθρα των γυμνιστών, όπως ξέρουν όσοι έχουν επισκεφθεί το νησί) είναι ακόμα μεγαλύτερη και με φυσικά σκαλοπάτια για να απλώσεις την πετσέτα σου σε όποιο ύψος θες, χρειάζεται όμως αρκετή ώρα δύσκολης πεζοπορίας για να τη φτάσεις. Για τους τολμηρούς, η τρίτη και τελευταία της περιοχής βάθρα είναι αρκετά μακριά και απαιτεί γερά πόδια και αντοχές στα… σκαρφαλώματα. Τελικά, όπου κι αν επιλέξεις να πας, το μόνο σίγουρο είναι ότι το κολύμπι κάτω από τον καταρράκτη του Φονιά είναι μια απίστευτη εμπειρία. 

Canyoning στο φαράγγι του Κρεμαστού, δες τον πιο ωραίο καταρράκτη, που μαγεύει.
Στο Κρεμαστό βρίσκεται ίσως ο πιο εντυπωσιακός καταρράκτης του νησιού, που πέφτει από ύψος 83 μέτρων μέσα στη θάλασσα. Ο δεύτερος τρόπος να το απολαύσει κανείς είναι με το εκδρομικό πλοιάριο. Αξίζει όμως να δοκιμάσεις το canyoning, καθώς το φαράγγι του Κρεμαστού αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά σημεία του νησιού για να ανεβάσεις την αδρεναλίνη σου στα ύψη! Η κατάβαση ενός τέτοιου καταρράκτη σε συνδυασμό με το μονοπάτι για να φτάσει κάποιος εκεί αποτελεί μια ιδιαίτερη εμπειρία.  Γκρεμοί, χαρακωμένες πλαγιές, χαμηλή βλάστηση και παράξενοι γεωλογικοί σχηματισμοί από τη μία, απέραντο γαλάζιο από την άλλη. Περνώντας μέσα από σιδηρούχα πετρώματα, ο καταρράκτης παίρνει ένα γλυκό, ρόδινο χρώμα, προτού εκβάλλει ορμητικός ίσια μέσα στη θάλασσα. Σίγουρα πρέπει να είστε δύο και να έχετε γνώσεις canyoning για να πραγματοποιήσετε αυτή την κατάβαση, αλλά το τοπίο που θα αντικρύσεις θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω για τον κόπο σου.
 
Βόλτα στον οικισμό  της Χώρας, που έχει ανακηρυχθεί «παραδοσιακός» από το Τμήμα Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.
Η Χώρα της Σαμοθράκης είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Σάος και βρίσκεται ανάμεσα στα πεύκα και πάνω από τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου. Η Χώρα  της Σαμοθράκης διακρίνεται για τα  όμορφα πλακόστρωτα δρομάκια και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της τα σπίτια κολλητά το  ένα με το άλλο. Η  εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου δεσπόζει επιβλητικά στη χώρα και διαθέτει  παλιές σημαντικές εικόνες. Κεραμιδένιες στέγες και η παρθένα ελληνική φύση προσκαλεί για ένα αξέχαστο ταξίδι.

Για αναζωογόνηση και ευεξία πήγαινε στις ιαματικές πηγές Σαμοθράκης.
Πήγαινε για αναζωογόνηση και ευεξία στα Λουτρά, για να γίνουμε πιο δυνατοί. Στον οικισμό Θέρμα (Λουτρά) θα βρείτε τις εγκαταστάσεις με τις ζεστές θειούχες πηγές, που υπήρξαν δημοφιλής  για τις ιαματικές τους ιδιότητες από την Βυζαντινή ακόμη εποχή. Η υδροθεραπεία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, επειδή μπορεί και θεραπεύει μια σειρά από παθήσεις.