Οι Times προτείνουν Ιθάκη

5703 Επισκέψεις στο άρθρο

Πήγαινε στην Ιθάκη και ανακάλυψε τους χρυσούς κόλπους της και τα μαγικά τοπία της. Γνώρισε το νησί πίσω από τον θρύλο και κάνε τους καλύτερους περιπάτους.

 
Η Ιθάκη είναι ένα από τα σπουδαιότερα μέρη στην Ελλάδα, όχι μόνο γιατί διαθέτει ένα τεράστιο ιστορικό υπόβαθρο, αλλά και γιατί διαθέτει ένα υπέροχο φυσικό τοπίο. Οι times του Λονδίνου τo προτείνουν για περιπατικό τουρισμό. Εξάλλου, ακόμη και η βασίλισσα της ποπ Μαντόνα την έχει αγαπήσει.

Για μπάνιο στο Γιδάκι , τα πράσινα νερά σε αυτήν την απομονωμένη παραλία την καθιστούν μία από τις καλύτερες του Ιονίου.
Εδώ μπορείς να φτάσεις είτε από ένα μονοπάτι είτε με κάποιο καΐκι είτε με πεζοπορία από  το μονοπάτι από τη παραλία  της  Σκίνου. Η πλειονότητα επιλέγει το καραβάκι από το Βαθύ. Το Γιδάκι είναι  απομονωμένη παραλία  και προσφέρεται για μοναδικές βουτιές, αφού τα νερά του είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα.

Το Βαθύ είναι η πρωτεύουσα της Ιθάκης και είναι χτισμένη σε έναν βαθύ της όρμο κάνοντας την να μοιάζει με φιόρδ.
Η πρωτεύουσα της Ιθάκης  διατηρεί τη υψηλή αισθητική  και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική  στα κτίσματα της. Είναι το κατάλληλο μέρος για να θαυμάσει κάνεις μία λιτή Χώρα γεμάτη ομορφιές.
 Μαγαζιά, καφέ, μπαρ μουσεία είναι κάποια από τα όμορφα πράγματα που θα δείτε εδώ. Στην Ιθάκη οι στιγμές σου γίνονται μαγικές, φεύγοντας από την έντονη κίνηση.

Θαλάσσια αθλήματα σε έναν από τους ομορφότερους ελληνικούς βυθούς μία εμπειρία, που μένει αξέχαστη.
Τα πανέμορφα λιβάδια Ποσειδωνίας, τα σπήλαια, οι ύφαλοι δημιουργούν ένα  ιδανικό τοπίο  για scuba diving.  Εδώ, θα  μπορέσεις να απολαύσεις έναν καθαρό μαγικό βυθό. Μάλιστα, μπορεί και να συναντήσεις τις μεσογειακές φώκιες Monachus Monachus που βρίσκουν καταφύγιο στις βραχώδεις ακτές.

Το παλάτι του Οδυσσέα στον Σταυρό και το διήμερο πανηγύρι στις 5-6 Αυγούστου είναι μία ξεχωριστή στιγμή στην Ιθάκη.
Στο πανέμορφο χωριό του Σταυρού υπάρχει το ομοίωμα του παλατιού του Οδυσσέα.  Υπάρχει πλήρης αναπαράσταση  με όλα τα μέρη του παλατιού, την αγορά, την αίθουσα του θρόνου, τα βασιλικά διαμερίσματα αλλά και τους κοιτώνες της Πηνελόπης. Σύμφωνα μάλιστα με τις ιστορικές πληροφορίες και το πραγματικό παλάτι του Οδυσσέα βρισκόταν πολύ κοντά στον Σταυρό.Στον Σταυρό μπορείς  να πας και στο πανηγύρι του χωριού στις 5 και 6 Αυγούστου όταν γιορτάζει η εκκλησία του χωριού.
 

Tags: ΙΘΑΚΗ