Βήμα Αποστόλου Παύλου

  Διαβάστηκε από 21983 αναγνώστες

  Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, σημείο απΆ όπου δίδαξε ο απόστολος το λόγο του Χριστού στους κατοίκους της Βέροιας. Ο Απόστολος Παύλος δίδαξε στην πόλη της Βέροιας τον 1ο αιώνα το λόγο του Θεού και έπειτα σε ελληνικές πόλεις. Το σημείο στο οποίο δίδαξε ήταν έξω από τα τότε τείχη της πόλης, αλλά πολύ κοντά σε αυτά. Εδώ, σήμερα, στέκει ένα μνημείο με ψηφιδωτά, όπου κάθε χρόνο την ημέρα εορτασμού του Αποστόλου πραγματοποιείται ακολουθία και εκδηλώσεις με την ονομασία Παύλεια. Έχει καθιερωθεί τόπος προσκυνήματος για όλους όσοι επισκέπτονται τη Βέροια, γεγονός που προσθέτει και έναν θρησκευτικό χαρακτήρα στον τουρισμό της.

   

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  Tags: ΕΔΕΣΣΑ
   
  • Τιμόθεος

   Επίσης, η όμορφη και βραβευμένη Δημόσια Βιβλιοθήκη. Κορυφαίος προορισμός για όλη την οικογένεια για μια όμορφη και δημιουργική ημέρα.

     1
  • loukia

   Η παναγία Σουμελά... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ... Ο μητροπολίτης παντελεήμων σώφρων, κ.τ.λ. να προσέξει πολύ πιο καλύτερα την μονή, κ.τ.λ. από κάποια μικροπροβλήματα...

    

  που να μεινετε - ΕΔΕΣΣΑ

  • Η αποθέωση της φύσης

   Εκεί που ο πολιτισμός παραχωρεί τη θέση του στα πλατάνια της φύσης και των αιώνων βρίσκεται κτισμένος ο "ΝΟΣΤΟΣ". Η παραδοσιακή εικόνα, η ώχρα των τούβλων και τα ξύλινα παραθυρόφυλλα ενσωματώνουν αρμονικά το κτίριο στη φύση.
    2384091510 Περισσότερα
  • Εμπειρία στην πιο σαγηνευτική γωνιά

   Το Hotel Spa Nymfes είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να επισκεφθούν μια σαγηνευτική γωνιά της χώρας μας, τον μοναδικό τόπο των Λουτρών Πόζαρ και να γνωρίσουν την ομορφιά, τη γαλήνη και τις πολύτιμες ιαματικές ιδιότητες των νερών.
    2384091570, 2384091571 Περισσότερα

  τι να κανετε - ΕΔΕΣΣΑ