Στη Βεργίνα

  Διαβάστηκε από 21982 αναγνώστες

  Ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας βρίσκεται 13 χιλιόμετρα έξω από τη Βέροια και 80 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Στο χώρο της Βεργίνας θα βρείτε τα Ανάκτορα και το αρχαίο θέατρο των Αιγών, της πρωτεύουσας του βασιλείου της Μακεδονίας και τους βασιλικούς τάφους. Οι ανασκαφές στην περιοχή είχαν ξεκινήσει από τα τέλη του 19ου αιώνα από το Γάλλο αρχαιολόγο L. Heuzey και συνεχίστηκαν από τον καθηγητή Κωνσταντίνο Ρωμαίο τη δεκαετία του 30 με την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Σταμάτησαν  εξαιτίας του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και ξεκίνησαν πάλι με τον καθηγητή Μανόλη Ανδρόνικο, που ανακάλυψε τους θολωτούς τάφους, σημαντικότερος εξ αυτών ο τάφος του βασιλιά Φίλιππου Β. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να κατέβουν στους τάφους και να τους δουν από κοντά, να επισκεφθούν τα ανάκτορα και το μουσείο με εκθέματα από τους θολωτούς τάφους. Σημαντικότερα εξ αυτών είναι οι περικνημίδες και το χρυσό στεφάνι του Φιλίππου Β, καθώς επίσης και η χρυσή λάρνακα με τον Ήλιο της Βεργίνας. Η περιοχή είναι τόσο πλούσια σε ιστορία, που ακόμη και το 2011 σε εργασίες συντήρησης, ανακαλύφθηκε τάφος της παλαιοχριστιανικής εποχής.

   

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  Tags: ΕΔΕΣΣΑ
   
  • Τιμόθεος

   Επίσης, η όμορφη και βραβευμένη Δημόσια Βιβλιοθήκη. Κορυφαίος προορισμός για όλη την οικογένεια για μια όμορφη και δημιουργική ημέρα.

     1
  • loukia

   Η παναγία Σουμελά... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ... Ο μητροπολίτης παντελεήμων σώφρων, κ.τ.λ. να προσέξει πολύ πιο καλύτερα την μονή, κ.τ.λ. από κάποια μικροπροβλήματα...

    

  που να μεινετε - ΕΔΕΣΣΑ

  • Η αποθέωση της φύσης

   Εκεί που ο πολιτισμός παραχωρεί τη θέση του στα πλατάνια της φύσης και των αιώνων βρίσκεται κτισμένος ο "ΝΟΣΤΟΣ". Η παραδοσιακή εικόνα, η ώχρα των τούβλων και τα ξύλινα παραθυρόφυλλα ενσωματώνουν αρμονικά το κτίριο στη φύση.
    2384091510 Περισσότερα
  • Εμπειρία στην πιο σαγηνευτική γωνιά

   Το Hotel Spa Nymfes είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να επισκεφθούν μια σαγηνευτική γωνιά της χώρας μας, τον μοναδικό τόπο των Λουτρών Πόζαρ και να γνωρίσουν την ομορφιά, τη γαλήνη και τις πολύτιμες ιαματικές ιδιότητες των νερών.
    2384091570, 2384091571 Περισσότερα

  τι να κανετε - ΕΔΕΣΣΑ