Περπατώντας στην ανοιξιάτικη φύση

30661 Επισκέψεις στο άρθρο

Ας περπατήσουμε μέσα από εικόνες στην ελληνική ανοιξιάτικη φύση απολαμβάνοντας τις ομορφιές της! Για να "χορτάσει" το μάτι μας!

Σε αντίθεση με τα άλλα σπορ, η πεζοπορία δεν χρειάζεται ιδιαιτέρες δεξιότητες, ούτε γνώση κάποιας πολύπλοκης τεχνικής αφού ο καθένας μας ξέρει να περπατάει.

Εξάλλου δεν θα πρέπει να γίνεται σύγχυση της πεζοπορίας με την ορειβασία ή την αναρρίχηση, ασχολίες που απαιτούν ειδική εκπαίδευση, εξειδικευμένο εξοπλισμό και καλά γυμνασμένο σώμα.

Ακολουθώντας λοιπόν μερικούς απλούς κανόνες, ο καθένας με μια στοιχειώδη καλή, φυσική κατάσταση μπορεί να περπατήσει στο βουνό, να βιώσει μοναδικές εμπειρίες και να περάσει υπέροχα.

Αν πάλι έρθουμε στο θέμα του εξοπλισμού, είναι από τις φθηνότερες υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς λίγο ή πολύ, όλοι έχουμε στην ντουλάπα μας ένα σακίδιο πλάτης, ένα καλό αδιάβροχο και ένα ζευγάρι κατάλληλα παπούτσια για περπάτημα στην εξοχή.

Επιπλέον ένας καλός τοπικός πεζοπορικός χάρης κλίμακας 1/25000, η χρήση gps και φυσικά η σύνεση στις όποιες αποφάσεις μας αποτελούν απαραίτητα εφόδια που θα πρέπει να έχουμε στις αποσκευές σας.
Εμπιστευθείτε λοιπόν το αρχαιότερο "μεταφορικό μέσον", τα πόδια σας, και ακολουθήστε μας σε μερικές εύκολες πανέμορφες και κατάλληλες για όλους και γιαυτό δημοφιλείς πεζοπορικές διαδρομές σε όλη την ορεινή Ελλάδα.

Κείμενο & φωτογραφίες: Θοδωρής Αθανασιάδης/ www.viewsofgreece.gr