Σπέτσες το νησί των αμαξών και της..Μπουμπουλίνας

28072 Επισκέψεις στο άρθρο

Σπέτσες το νησί με τις άμαξες .Ένα από τα ελάχιστα νησιά, που διαθέτει παραλίες για τα ΑΜΕΑ και ταυτόχρονα αποτελεί ιδανικό προορισμό για διασκέδαση.

 
Οι Σπέτσες είναι ένα από τους πιο αγαπημένους προορισμούς του Αργοσαρωνικού και αυτό γιατί διαθέτει πληθώρα επιλογών για διασκέδαση. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές, που έχω ακούσει να την παρομοιάζουν με την Μύκονο , λέγοντας πως στο μόνο που διαφέρει είναι ότι πρόκειται για ένα πιο «ποιοτικό» νησί εννοώντας βέβαια πως διασκεδάζεις, αλλά όχι με τον τρόπο της Μυκόνου. Το νησί αυτό τα διαθέτει όλα ιστορία, διασκέδαση, παραλίες, κοσμοπολίτικο στυλ και άλογα!Μετά από την ανάγνωση του άρθρου είναι σίγουρο, πως θα κλείσεις εισιτήρια.
 
Πάμε για βόλτα με την άμαξα
 Το νησί των Σπετσών είναι η κυρία  των αμαξών! Υπάρχουν γύρω στις 33 άμαξες στο νησί και αποτελεί ιδανική ευκαιρία να αποτοξινωθείς από το καυσαέριο  και από τα  πολλά αμάξια και γιατί όχι να αισθανθείς σαν είσαι ήρωας σε κάποιο παραμύθι. Αρχοντικά, λοιπόν!
Μια βόλτα ξεκινάει από 10 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και 60, ανάλογα τη διαδρομή.

Στο σπίτι της Μπουμπουλίνας
Κάνουμε λόγο φυσικά για το  τριακοσίων ετών Αρχοντικό της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, με το ιδιαίτερο σκαλιστό ταβάνι στη μεγάλη σάλα του. Είναι χαρακτηριστικό, ότι λειτουργεί ως μουσείο από το 1992 και όταν κάποιος το  επισκέπτεται  ακούει για τη ζωή και το έργο της Μπουμπουλίνας και ταυτόχρονα  βλέπει κειμήλια του Αγώνα, προσωπικά αντικείμενα της εμβληματικής  αυτής προσωπικότας της επανάστασης και άλλα αξιόλογα εκθέματα.
Το Αρχοντικό της Μπουμπουλίνας αποτελείται από το ισόγειο και δύο ορόφους.
Στο Μουσείο μπορείς να πας  από την εξωτερική πέτρινη σκάλα που υπάρχει στην αυλή του Αρχοντικού.

Πάμε στην Ντάπια, στη καρδιά των Σπετσών
Στην Ντάπια,  στο τωρινό λιμάνι, ήταν στημένα τα κανόνια που υπεράσπιζαν την πόλη. Σήμερα γύρω από το λιμάνι βρίσκεται το εμπορικό κέντρο των Σπετσών.
Μπορείς να ξεκινήσεις από τον βοτσαλωτό χώρο της Ντάπιας και να πας βορειοδυτικά, θα περάσεις μπροστά από το "Ποσειδώνιο", που κτίσθηκε από τον Σ.Ανάργυρο και διατηρεί όλη την παλιά του αίγλη, με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του καθώς οι θαυμάσιοι διακοσμημένοι εσωτερικοί χώροι του, το καθιστούν ακόμα και σήμερα πόλο θαυμασμού μιας άλλης αρχιτεκτονικής αντίληψης. Είναι σημαντικό να πούμε, ότι αποτέλεσε τόπο διαμονής διάσημων, πολιτικών, επιχειρηματιών και καλλιτεχνών.

 Θάλασσα για όλους
Στις Σπέτσες οι παραλίες είναι για όλους,. Για παράδειγμα, η παραλία Άγιος Μάμας, δίπλα από το λιμάνι είναι προσβάσιμη και σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, κάτι που είναι εξαιρετικά καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη μέριμνας σε αυτό το κομμάτι. Όλοι μπορούμε να απολάυσουμε τη θάλασσα  στις Σπέτσες.