Σύμη: Με παραλία παγκοσμίου φήμης

Σύμη: Με παραλία παγκοσμίου φήμης

47307 Επισκέψεις στο άρθρο

Διάβασε και ταξίδεψε τώρα στη Σύμη, την Αρχόντισσα της Δωδεκανήσου. Δες μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του κόσμου στον Αγιο Γεώργιο, απόλαυσε την υπέροχη θέα από το κάστρο, βούτα στον Αγιο Νικόλαο και φάε παραδοσιακό γαριδάκι στο Πεδί.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του κόσμου στον Δυσάλωνα

Κοινοποίησέ το »

Ζήσε μια μοναδική εμπειρία στην ομορφότερη παραλία της Σύμης και μία από τις πιο εντυπωσιακές στον κόσμο. ο Αγιος Γεώργιος Δυσάλωνας με τον γιγάντιο κάθετο βράχο των 300 μέτρων αποτελεί ένα συγκλονιστικό σημείο για κάθε επισκέπτη. Η φυσική ομορφιά που υπάρχει εκεί θα σε μαγέψει. Επισκέψου το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που είναι κτισμένο στην άκρη του βράχου και έδωσε το όνομά του στην παραλία.



Ανακάλυψε την «Κυρά του Κάστρου» και απόλαυσε την υπέροχη θέα
Ανέβα προς τη γειτονιά του Κάστρου και εντόπισε την ομόρφη Κυρά του, την εκκλησία της Παναγιάς. Από εκεί θα απολαύσεις την υπέροχη θέα προς το Γιαλό, στο Χωριό αλλά και το υπέροχο Πεδί. Δες όλες τις φάσεις που πέρασε ιστορικά το νησί να συναντιούνται στο Κάστρο. Από τα πελασγικά τείχη της αρχαία ακρόπολης μέχρι τα οικόσημα από την εποχή των Ιωαννιτών Ιπποτών. Κατεβαίνοντας θαύμασε τα υπέροχα αρχοντικά αλλά και τα στενά γραφικά δρομάκια.

Για παραδοσιακό Συμιακό γαριδάκι στο Πεδί και βουτιές στην παραλία του Αγίου Νικολάου
Το Συμιακό γαριδάκι είναι το πιο ξακουστό από τα παραδοσιακά εδέσματα της Σύμης και σε περιμένει να το δοκιμάσεις στο χωριό Πεδί. Μετά φύγε για τον Αγιο Νικόλαο την πανέμορφη αμμουδερή παραλία. Βούτα στα καταγάλανα νερά και ξάπλωσε στην αμμουδερή παραλία απολαμβάνοντας τη φυσική σκιά που δημιουργούν τα αρμυρίχια.



Δες τη Μονή του Πανορμίτη τη σημαντικότερη εκκλησία του νησιού
Πήγαινε στο μοναστήρι του Ταξιάρχη Μιχαήλ (Πανορμίτης) και θαύμασε το πιο σημαντικό θρησκευτικό σημείο του νησιού. Απόλαυσε τη διαδρομή προς τη μονή περνώντας ανάμεσα από κυπαρίσσια και πεύκα. Μαζί με το Σπήλαιο της Αποκάλυψης στην Πάτμο η Μονή του Πανορμίτη θεωρείται το σημαντικότερο προσκύνημα στα Δωδεκάνησα. Επισκέψου το λαογραφικό και εκκλησιαστικό μουσείο της μονής και παρατήρησε την βοτσαλωτή αυλή με τα ωραία γεωμετρικά σχέδια.


 

Tags: ΣΥΜΗ