Χιονοδρομικό Βίγλας - Πισοδέρι

  33768 Επισκέψεις στο άρθρο

  Αφθονο και καλής ποιότητας χιόνι, ενώ όταν δεν έχει πέσει χιόνι, το χιονοδρομικό κέντρο παραμένει ανοιχτό ως κέντρο υπαίθριων σπορ. Ανακαλύψτε τα ξεχασμένα χωριά Κορέστεια στο νομό Καστοριάς.

  Πού βρίσκεται - πώς θα πάτε
  Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται πάνω στον οδικό άξονα που συνδέει τη Φλώρινα με τις Πρέσπες. Συνολικά να υπολογίζετε ότι από την Φλώρινα θα χρειαστεί να καλύψετε 20 χλμ. η διαδρομή αν και έχει άφθονες στροφές είναι ασφάλτινη και εκχιονίζεται συχνά. Από Αθήνα για Φλώρινα θα χρειασθεί να διανύσετε 580 χιλιόμετρα. Από τη Θεσσαλονίκη μέσω Εγνατίας οδού θα διανύσετε 190 χιλιόμετρα. 

  Το χιονοδρομικό κέντρο
  Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται στη θέση Βίγλα και σε ύψος 1.650 μέτρων. Υπάρχουν 4 αναβατήρες που εξυπηρετούν 10 πίστες ενώ λειτουργεί μια νέα πίστα, η μεγαλύτερη σε μήκος στην Ελλάδα (2100μ.) με Ολυμπιακές προδιαγραφές. Επίσης έχει διατεθεί σε χρήση η καινούργια πίστα, Πισοδέρι 2, μήκους 2300μ και πλάτους 50μ. Την πίστα εξυπηρετεί ο καινούργιος διθέσιος αναβατήρας με ενδιάμεσο σταθμό. Λειτουργούν δύο σαλέ πλήρως εξοπλισμένα ( τηλ. 23850 45800 www.vigla-ski.gr ). 

  Οι περιηγήσεις
  Το χωριό Πισοδέρι είναι κτισμένο πάνω σ ένα από τα ελάχιστα φυσικά περάσματα της ορεινής Μακεδονίας που χρησιμοποιείται αδιάλειπτα εδώ και χιλιάδες χρόνια για τη μεταφορά εμπορευμάτων από τα λιμάνια της Αδριατικής προς το Αιγαίο και γενικότερα προς την Ανατολή και το αντίστροφο. Πολύ κοντά στο Πισοδέρι αν και δεν υπάρχει οπτική επαφή, βρίσκεται η λεκάνη της Πρέσπας (25 χλμ.) με τις δύο μαγευτικές λίμνες.

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ