www.urbanlife.gr

Κέα

Ύδρα

Σκόπελος

Τα νησιά του Σεπτέμβρη

10261 Επισκέψεις στο άρθρο

Κάνε τις ωραιότερες διακοπές του καλοκαιριού τον Σεπτέμβρη. Βρες τα νησιά, που αυτήν την εποχή είναι στα καλύτερα τους.

 
Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που επιλέγουν να πάρουν την άδεια τους τον Σεπτέμβρη και μάλιστα προς έκπληξη πολλών, χαρακτήρισαν τις διακοπές του τις ωραιότερες που είχαν κάνει ποτέ. Ο λόγος  μάλλον εντοπίζεται στο γεγονός, πως αφενός ο τουρισμός έχει μειωθεί συγκριτικά μάλιστα με τον Αύγουστο και αφετέρου η θάλασσα του Σεπτέμβρη είναι ωραιότερη. Δείτε μερικά νησιά που «αποκτούν» μεγαλύτερη ομορφιά τον Σεπτέμβρη.

Η  Σύρος τον Σεπτέμβρη δεν κατακλύζεται από το πλήθος των τουριστών και δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσεις τη μοναδική του αρχιτεκτονική .
Η Ερμούπολη σίγουρα εντυπωσιάζει και κάποιος καταλαβαίνει άμεσα γιατί είναι  τόσο ξεχωριστή και θεωρείται η  πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Η Ερμούπολη απλώνεται ανάμεσα στα πόδια δύο λόφων. Το ξεχωριστό κτίριο του δημαρχείου της (έργο του Τσίλερ), το ιστορικό θέατρο Απόλλων και τα διάφορα στέκια στα στενά γύρω από την δημοφιλή πλατεία Μιαούλη κάνουν την Σύρο μία ξεχωριστή τοποθεσία. Αξίζει να σημειωθεί πως ιδιαίτερη επίσκεψη είναι η συνοικία «Βαπόρια». Η Ανω Σύρα από την άλλη φημίζεται για τα μοναδικά κυκλαδίτικα σοκάκια της, την μοναδική θέα στο λιμάνι, ενώ το διάσημο μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη αποτελεί μία από τις απαραίτητες προτάσεις για βόλτα.

Η Κέα ή Τζια απέχει μόλις 1 ώρα από το Λαύριο και το Σεπτέμβριο είναι λες και αλλάζει χρώματα, διαθέτει μάλιστα και ένα από τα καλύτερα δίκτυα μονοπατιών.
Μία ώρα λοιπόν είναι αρκετή για να κάνεις τις διακοπές σου στην Κέα. Για κάποιον λοιπόν που θέλει να γνωρίσει πραγματικά τη Τζια, πρέπει να απομακρυνθεί από τα γνωστά στέκια και να εξερευνήσει τις υπόλοιπες γωνιές του νησιού. Το οδικό δίκτυο της Τζιας είναι αρκετό καλό κάνοντας την οδήγηση εύκολη υπόθεση. Ο όρμος Σπαθί, βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού και απέχει από την Κορησσία, που είναι το λιμάνι της μόλις 14 χιλιόμετρα. Από την άλλη στην  Ιουλίδα, Χώρα της Κέας, μοιάζει να γλιστρά με τις ολόλευκες γειτονιές της στη γυμνή πλαγιά του βουνού, κυριολεκτικά κλέβει τις εντυπώσεις.

Ύδρα το νησί του Σεπτέμβρη. Τώρα, είναι η πιο κατάλληλη εποχή να την εξερευνήσεις. Το νησί της Λόρεν και του Κοέν, τα αρχοντικά  και η γραφική πόλη σε περιμένουν.
Στο λιμάνι της Ύδρας το 1957 γυρίστηκε η ταινία «Boy on a Dolphin» με τη Σοφία Λόρεν ενώ την δεκαετία του 1960 ο Leonard Cohen έγραψε πολλά τραγούδια σε αυτό  το νησί. Από την άλλη στο «Κανόνι», το σημείο όπου στέκονται τα κανόνια το ηλιοβασίλεμα αποκτά μία άλλη διάσταση, μαγική. Από εδώ θα απολαύσετε των επικών διαστάσεων ηλιοβασίλεμα.Μάλιστα πολλές φορές το φως πέφτει πάνω  την νησίδα Δοκό και τη θάλασσα.
 
Η Σκόπελος είναι το καταπράσινο νησί, όπου τα σμαραγδένια νερά και οι καθαρές παραλίες του Σεπτεμβρίου το καθιστούν ιδανική επιλογή.
 
Η Σκόπελος  χαρακτηρίζεται, ως το πιο  πράσινο νησί στην Ελλάδα.  Έχει ένα ξεχωριστό τοπίο,  όπου το πράσινο των πεύκων και των πυκνών δασών συνυπάρχει με το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού.Το νησί της Σκοπέλου διαθέτει πυκνά δάση και  θάλασσα κάπως έτσι  στις 5 Ιουλίου του 1997 ανακηρύχθηκε επίσημα ως  πράσινο και γαλάζιο νησί  από τον διεθνή οργανισμό Βιοπολιτικής.