«Το απέραντο γαλάζιο» της Αμοργού

Διαβάστηκε από 8564 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/5/2019

Στην Αμοργό γυρίστηκε η ταινία «Το απέραντο γαλάζιο» και έγινε διάσημη σε όλον τον κόσμο. Δες την ωραιότερα θέα του Αιγαίου και κάνε πεζοπορία στο μακρόστενο νησί, που χρησιμοποιεί κυρίως μονοπάτια.

 
Η Αμοργός είναι ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά. Δύσκολο να πάει κάποιος, μία φορά και να μην την ερωτευτεί . Γνωστή και για τη Ψημένη ρακή και  το ρακόμελο, που θα δοκιμάσετε σε όλο το νησί θα λατρέψετε αυτό το νησάκι των κυκλάδων. 

Βουτιές στην «απέραντη γαλάζια»παραλλια της Αγίας Αννας, που γυρίστηκε η διάσημη ταινία το «Απέραντο Γαλάζιο».
 Μόλις φτάσετε στην παραλία της Αγίας Αννας θα αντικρύσετε το απέραντο βαθύ μπλε του Αιγαίου που φαντάζει ατέλειωτο. Κάπως, έτσι η ταινία Απέραντο Γαλάζιο, ονομάστηκε  έτσι ακριβώς γι αυτόν τον λόγο και έκανε διάσημη την Αμοργό. Βραχάκια και κρυστάλλινα νερά, αυτή η σκηνή σας ανήκει. 

Πεζοπορία σε έναν από τους καλύτερους προορισμούς για τους λάτρεις του αθλήματος.
 Η Αμοργός θεωρείται   ένας από τους καλύτερους προορισμούς για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Ως βασικοί οδικοί άξονες χρησιμοποιούνται αυτά τα μονοπάτια, όπου το μακρόστενο σχήμα του νησιού δίνει την τέλεια ώθηση για την πεζοπορία. Μάλιστα, η Αμοργός  διαθέτει  ποικιλία μονοπατιών για πεζοπορία, από εύκολες διαδρομές εώς και δύσκολες, που μπορεί να διαρκέσουν πάνω από πέντε ή έξι ώρες.
Εσείς διαλέγετε πορεία, μην ξεχάσετε το νερό.

Στη Παναγία Χοζοβιώτισσα θα βρεις την ομορφότερη θέα του Αιγαίου και το ωραιότερο μοναστήρι του Αιγαίου.
Η Παναγία  Χοζοβιώτισσα  βρίσκεται ανάμεσα στα  βράχια και μόλις ανέβεις  300 σκαλιά θα βρεις μια μοναδική θέα του Αιγαίου. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια του Αιγαίου και από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού και βρίσκεται στη ρίζα ενός θεόρατου βράχου. Ένα μοναστήρι με 8 ορόφους και 5 μέτρα πλάτος.

Η Χώρα της Αμοργού ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική της, εδώ θα κάνεις μοναδικές βόλτες και θα χαλαρώσεις στα τοπικά μαγαζιά. 
Κρυμμένα από τη θάλασσα τα σπίτια στην Αμοργό και  η Χώρα της ξεχωρίζει για τα σπίτια με τις επίπεδες στέγες, τα τοξωτά ανώφλια, τις κεραμοσκεπαστές εκκλησίες και τα γραφικά σοκάκια. Το κάστρο της Αμοργού συνδυάζει το βυζαντινό και το βενετσιάνικο παρελθόν αυτού του νησιού των Κυκλάδων.
 

 

τι να κανετε - ΑΜΟΡΓΟΣ

  • Απόλαυση για τα μάτια και τον ουρανίσκο

    Ένα εστιατόριο της Αμοργού πάνω στην παραλία της Αιγιάλης με θέα την όμορφη Νικουριά, προσφέρει γεύσεις και μυρωδιές από Αμοργιανά πιάτα αλλά και σύγχρονη ελληνική και διεθνή κουζίνα. Χάρη στη τοποθεσία και το ευρύχωρο περιβάλλον του, το εστιατόριο Νησί λειτουργεί και ως χώρος για δεξιώσεις γάμων αλλά και παιδικών πάρτυ!
     2285073393 Περισσότερα
  • Γλυκαίνει τις διακοπές

    Το γλυκοπωλείο Καλλιστώ στην Χώρα της Αμοργού γλυκαίνει τις διακοπές σας από το 1997. Αποτελεί μία από τις πιο γνωστές επιχειρήσεις του νησιού. Δοκιμάστε τα σπιτικά γλυκά, τις αλμυρές πίτες αλλά και το τοπικό παστέλι..
      2285074094 Περισσότερα