Ελληνικό Μόντε Κάρλο στην Κρήτη

8122 Επισκέψεις στο άρθρο

Το ελληνικό πριγκιπάτο του Μονακό με τις πανέμορφες εικόνες βρίσκεται στην Κρήτη και τον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου. Η εικόνα από την πανέμορφη λίμνη, τα φοινικόδεντρα στο Βάι, αλλά και η επίσκεψη στην ιστορική Σπιναλόγκα θα σε μαγέψουν! Ακόμα το σκέφτεσαι; Το υπέροχο Λασίθι σε περιμένει.

 
Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

«Ταξίδι» στο Μονακό της Ελλάδας με βόλτα στην πανέμορφη λίμνη του Αγίου Νικολάου
Η πρώτη μέρα στον Aγιο Νικόλαο Λασιθίου επιτάσσει βόλτα στην πανέμορφη λίμνη της πόλης. Βόλταρε στη λιλιπούτεια λίμνη που σήμερα αποτελεί αγκυροβόλιο σκαφών δες τον πανέμορφο συνδυασμό χρωμάτων από τη θάλασσα, τα τοπικά μαγαζιά και κτίρια αλλά και τα σκάφη και νιώσε πως βρίσκεσαι σε μία μικρή μαρίνα του Μονακό ενώ θαύμασε και τη διώρυγα που ενώνει τη λίμνη με τη θάλασσα.

Πήγαινε για μπάνιο στο τροπικό Βάι με σκιά χιλιάδων φοινικόδεντρων
Νιώσε πως βρίσκεσαι σε μια όαση της Σαχάρας στο τροπικό Βάι. Θαύμασε τα περίπου 5000 φοινικόδεντρα που καλύπτουν μια έκταση 300 στρεμμάτων. Ακολούθως ξάπλωσε στην αμμουδερή ακρογιαλιά που είναι από τις πιο αξιοποιημένες του νησιού και μαζεύει πολύ κόσμο ενώ αν προτιμάς κάτι πιο ήσυχο μπορείς να κατευθυνθείς 2 χιλιόμετρα βορειότερα στις παραλίες του Ίτανου.

Φύγε για windsurf στο Παλαίκαστρο. Με τα ισχυρά μελτέμια γίνεται ο παράδεισος του σπορ.
Πήγαινε στον κόλπο του Παλαίκαστρου, που βρίσκεται ανάμεσα στα ακρωτήρια Τέντας και Πλάκας. Δες τη νησίδα Γκράντες με την μακρόστενη παρουσία της που φράζει την είσοδο του κόλπου. Ο θηριώδης κοκκινωπό βράχος ύψους 120 μέτρων χωρίζει στα δύο τη φυσική συνέχεια της ακτής. Στο νότιο άκρο της παραλίας όπου πνέουν ισχυροί τοπικοί άνεμοι λόγω των ειδικών καιρικών συνθηκών, δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες για όσους ασχολούνται με το wind surf. Επιπλέον όταν πιάνουν τα μελτέμια, η ένταση τους μπορεί να φθάσει τα 7-8 Μποφώρ. Όλοι οι παραπάνω λόγοι έχουν καθιερώσει την παραλία σαν μια από τις καλύτερες τοποθεσίες για windsurfing πανευρωπαϊκά. Ήδη εδώ και δέκα χρόνια λειτουργούν σχολές Kαι καταστήματα με ήδη εξοπλισμού ενώ υπάρχει οργανωμένο club.

Εκδρομή στην πασίγνωστη Σπιναλόγκα – Δες το μέρος που γυρίστηκε το «Νησί»
Πήγαινε στην κοσμοπολίτικη Ελούντα με τα χλιδάτα ξενοδοχεία και από κει με καραβάκι στην Σπιναλόγκα.Το νησί που έγινε πασίγνωστο μέσα από το βιβλίο της Βικτώρια Χίσλοπ «Το Νησί» και την ομώνυμη σειρά στο Μέγκα σε περιμένει να το γνωρίσεις και να το ανακαλύψεις βολτάροντας στα ιστορικά σημεία του. Ανέβα στο ενετικό Κάστρο που χτίστηκε το 1579 και επισκέψου τα υπολείμματα της αρχαίας Ολούντας μέρος της οποίας βρίσκεται σήμερα βυθισμένο στο νερό. ¶δραξε την ευκαιρία και κάνε το μπάνιο σου στη βοτσαλωτή παραλία της Πλάκας.