Το καλοκαίρι όμορφες: Το χειμώνα μαγικές

6633 Επισκέψεις στο άρθρο

Κάποιες πόλεις το καλοκαίρι είναι όμορφες, αλλά το χειμώνα μεταμορφώνονται σε μαγικούς προορισμούς.

Μπορεί η Ελλάδα να είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός και οι πόλεις της να σφύζουν από ζωή από Μάιο μέχρι Οκτώβρη, εντούτοις για κάποιες πόλεις της χώρας ο χειμώνας φέρνει την απόλυτη μεταμόρφωση. Μαγευτικά τοπία, θέα σε χιονισμένα βουνά, ή χιόνια στους δρόμους τους. Ας εξερευνήσουμε λοιπόν τις πόλεις που το καλοκαίρι είναι μεν όμορφες αλλά το χειμώνα γίνονται πραγματικά υπέροχες.

«Εκεί που όλα είναι ωραία»
Ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια των De Facto τη χαρακτηρίζει ως την πόλη που «όλα είναι ωραία». Θεσσαλονίκη λοιπόν, η «Νύμφη του Θερμαϊκού». Το καλοκαίρι είναι όμορφη, αλλά το χειμώνα η πόλη γίνεται μαγική. Είτε για εκδρομή αναψυχής είτε για επαγγελματικό ταξίδι, η συμπρωτεύουσα γοητεύει με τον Λευκό Πύργο, την πλατεία Αριστοτέλους, την Ανω Πόλη, τα Λαδάδικα και τη διασκέδαση που δεν τελειώνει ποτέ. Μείνετε σε κάποιο από τα εκατοντάδες ξενοδοχεία, απολαύστε φαγητό και ποτό στα διάσημα στέκια και σας υποσχόμαστε ότι θα ξαναπάτε.

Διαβάστε περισσότερα για τη Θεσσαλονίκη


Η πιο ερωτεύσιμη πόλη της Ελλάδας
Φλώρινα σημαίνει γοητευτική ατμόσφαιρα, ποταμός Σακουλέβας, εντυπωσιακά αρχοντικά, παλιά αγορά, σπουδαία μουσεία. Για όλα αυτά είναι ιδανική πρόταση για ορεινές εξορμήσεις. Σε κοντινή απόσταση από τις Πρέσπες, το Αμύνταιο και το Νυμφαίο, η Φλώρινα αποτελεί προορισμό που τα έχει όλα. Όμορφοι ξενώνες και ξενοδοχεία θα κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη.

Με τους 15.000 κατοίκους είναι μια σύγχρονη πόλη με άριστες υποδομές, άφθονες επιλογές στο φαγητό και τη διασκέδαση που καθώς βρίσκεται κοντά σε αξιόλογους προορισμούς μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σαν εφαλτήριο για αξέχαστες εκδρομές, σε έναν τόπο όπου η φύση είναι στις καλύτερες στιγμές της.

Διαβάστε περισσότερα για την Φλώρινα εδώ

Σαν ...πριγκίπισσα του Χειμώνα
Καστοριά, συνώνυμο της λίμνης Ορεστιάδας. Aρχοντικά, παραδοσιακές γειτονιές, αξιοθέατα & φυσικά γούνες shopping. Επιλεγμένα ξενοδοχεία και ξενώνες, ξεχωριστά στέκια και δραστηριότητες στη φύση συνθέτουν μία καλή πρόταση εκδρομής ή weekend σε ένα προορισμό που όλο τον χρόνο έχει να προσφέρει και κάτι διαφορετικό. Κατευθυνθείτε προς τη βόρεια πλευρά της λίμνης και επιβιβαστείτε στο δημοτικό καραβάκι «Ορεστιάς» για μια εντελώς διαφορετική άποψη του υδάτινου σχηματισμού, αλλά και της Καστοριάς εν πλω. Καθημερινά δρομολόγια πραγματοποιούνται το απογευματάκι, ενώ τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα η το πλοιάριο αποπλέει δύο φορές την ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα για την Καστοριά εδώ


Με χειμωνιάτικο νησί
Η λίμνη και το νησί, η Παλιά Πόλη και το Κάστρο, οι υπέροχες εκδρομές στις γύρω περιοχές, οι αμέτρητες δραστηριότητες, ακόμη και τα στέκια για φαγητό και διασκέδαση είναι αξιοθέατα στα Γιάννενα. Μια πόλη που δε σε αφήνει στιγμή να βαρεθείς. Γνώρισε την παλιά πόλη, το γεμάτο θρύλους κάστρο της, απόλαυσε τα χρώματα της παραλίμνιας ζώνης, περπάτησε τα καλντερίμια της ιστορίας στο Νησί, σχεδίασε κοντινές αποδράσεις σε γνωστούς και άγνωστους προορισμούς. Τα Γιάννενα δε θα σε απογοητεύσουν ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα για τα Ιωάννινα εδώ