Φωτογραφία του ΔΗΜ.ΡΕΣ στο autotriti-touring.gr

Το ξεχώρισαν παγκόσμια, θα το λατρέψεις κι εσύ

22288 Επισκέψεις στο άρθρο

Η ελληνική πόλη που κατάφερε να ξεχωρίσει για την υπέροχη αρχιτεκτονική της.

Η Ελβετία της Ελλάδας
Σε υψόμετρο 960 μέτρων, στην αγκαλιά μιας θάλασσας βουνοκορφών, στην καρδιά της πιο τραχιάς περιοχής της Ρούμελης, συναντάμε το Καρπενήσι. Έτοιμο να σας καλωσορίσει με το θρόισμα των ελάτων του, τη δροσιά των νερών του, το εξαγνιστικό λευκό του χιονιού και το χαμόγελο των κατοίκων του. Κάθε γωνία από την κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού μέχρι τον Προυσό αλλά και από το Βελούχι μέχρι την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών κρύβει την δική της ομορφιά. Η Ελβετία της Ελλάδας, όπως το αποκαλούν λόγω της θέσης του σας εγγυάται ένα τοπίο επιβλητικό αλλά και φιλικό προς τον επισκέπτη. Ένα καταφύγιο γαλήνης αλλά και ένας προορισμός που γίνεται το βασίλειο της περιπέτειας, εκτοξεύοντας την αδρεναλίνη στο κόκκινο.

Πάνταβρέχει:  Ένα εντυπωσιακό φαράγγι μήκους 100 μέτρων
Το "Πάνταβρέχει" δεν είναι ένα συνηθισμένο φαράγγι με την έννοια του ορισμού, αλλά αποτελεί το στενότερο σημείο του Κρικελοπόταμου, ανάμεσα στα βουνά Καλιακούδα και Πλατανάκι. Στο εντυπωσιακό αυτό φαράγγι, μήκους 100 μέτρων, μπορεί κανείς να δει από την πλευρά της Καλιακούδας να πέφτουν νερά από μεγάλο ύψος, που με τα χρόνια διέβρωσαν το έδαφος και του έδωσαν αρνητικές κλίσεις. Το εκπληκτικό τοπίο συμπληρώνουν οι διάσπαρτες μικρές λιμνούλες και τα καταπράσινα βρύα που κρέμονται. Η φύση εδώ είναι οργιώδης σε μία από τις αγριότερες και συνάμα καθαρότερες περιοχές της Ευρώπης.
 
Λίμνη Κρεμαστών: Η μεγαλύτερη πιο όμορφη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας
Η λίμνη Κρεμαστών είναι η μεγαλύτερη και ίσως η πιο όμορφη τεχνητή λίμνη στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1960 σαν αποτέλεσμα της κατασκευής του υδροηλεκτρικού φράγματος των Κρεμαστών και τροφοδοτείται αδιάκοπα από τους ποταμούς Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη. Σε απόσταση 55 χιλ. από το Καρπενήσι θα μπορέσετε να θαυμάσετε αυτή την άγρια ομορφιά του τόπου. Η εντυπωσιακή εικόνα ομορφιά της λίμνης με τα γαλαζοπράσινα νερά, τα φιόρδ που δημιουργούνται αλλά και τα πολυάριθμα μικρά νησάκια που στέκουν διάσπαρτα θα σας κάνουν να νομίζετε ότι βρίσκεστε σε κάποιο εξωτικό προορισμό.

Αδρεναλίνη στα ύψη με ράφτιγκ στον Τρικεριώτη
Παραπόταμος άλλοτε του Αχελώου και σήμερα ένας από τους σημαντικότερους τροφοδότες της τεχνητής λίμνης των Κρεμαστών είναι ο ποταμός Τρικεριώτης. Το ποτάμι δημιουργείται από την ένωση των ποταμών Καρπενησιώτη και Κρικελοπόταμου, στη τοποθεσία Διπόταμα λίγο πριν το μοναστήρι του Προυσού. Η περιοχή αυτή προσεγγίζεται εύκολα αφού βρίσκεται πάνω στον ασφάλτινο δρόμο που συνδέει το Καρπενήσι με τον Προυσό. Ο Τρικεριώτης θεωρείται ένα από τα πιο «τεχνικά» ποτάμια για ραφτιγκ. Το ομορφότερο σημείο του είναι μέσα στο φαράγγι με τα απόκρημνα βράχια, τις νησίδες και τα σκιερά σημεία όπου φυτρώνουν θεόρατα πλατάνια. Οι βάρκες ρίχνονται στη τοποθεσία Διπόταμα (στο δρόμο Καρπενησίου - Προυσού) σε πλάτωμα του ποταμού που βρίσκεται κάτω από τη ομώνυμη γέφυρα.
 

  • Αριστείδης ο Δίκαιος

    Σιγά ρε παιδιά...Οχι και όμορφο το Καρπενήσι.Πολυκατοικίες στη μέση και γύρω γύρω βουνά να σε πλακώνουν...Σκέτη καταθλιψη!Τώρα τα χωριουδάκια εντάξει, από ταβέρνες καλά πάνε...

      2