Ζήσε σαν star στο Πόρτο Χέλι

28204 Επισκέψεις στο άρθρο

Η αργία του Αγίου Πνεύματος στις 8 Ιουνίου μας ανεβάζει τη διάθεση! Επιτέλους ήρθε η ώρα για εξορμήσεις, μακριά από το κλεινόν άστυ, εκεί όπου ο ήλιος, η θάλασσα και το καλοκαιρινό αεράκι σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στον παράδεισο!

Είναι η πρώτη αργία μετά από πολύ καιρό που δεν θα τη βιώσουμε ως πολίτες σε καραντίνα. Μένει να δούμε αν και κατά πόσο θα έχουν χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σήμερα.
 

Ξέφρενο πάρτι και νυχτερινή ζωή για κάθε γούστο, γευστικές στάσεις για φρέσκο ψαράκι και φουρνιστό ψωμάκι, κοντινές οδικές και θαλάσσιες εκδρομές σε υπέροχα τοπία και παραλίες με νερά να τα πιεις στο ποτήρι. Πήγαινε τώρα στην Κυανή Ακτή της Ελλάδας και ζήσε το όνειρο του star!

Ατέλειωτο πάρτι… στο Πόρτο Χέλι, στην Ερμιόνη!

Το Πόρτο Χέλι, δεν ξεχωρίζει μόνο για το πανέμορφο λιμάνι του, αλλά και για τη νυχτερινή του ζωή, καθώς πέρα από τα πολυτελέστατα πάρτι στις επαύλεις και τα μεγάλα ξενοδοχεία, η διασκέδαση στην περιοχή αποτελεί προνόμιο όλων των επισκεπτών, όπως θα καταλάβουν και οι ίδιοι, από την πρώτη βραδιά τους στα μπαράκια της περιοχής. Πολύ κοντά στο Πόρτο Χέλι είναι η Ερμιόνη, όπου βρίσκεται και η περιοχή Μανδράκια, η οποία φημίζεται για τις πάμπολλες επιλογές διασκέδασης που προσφέρει.

Η πιο γευστική στάση στην Τραχειά
Με τις τράτες να βγάζουν καθημερινά ολόφρεσκα ψάρια, η επιλογή του φαγητού σε μία από τις πολλές γραφικές ταβερνούλες της περιοχής, είναι πολύ εύκολη, αλλά σίγουρα μοναδική. Το μικρό μυστικό, όμως, είναι η Τραχειά, που αποτελεί αδιαπραγμάτευτη στάση μεταξύ Επιδαύρου και Ερμιόνης. Οι κάτοικοί της, Ηπειρώτες που μετοίκησαν μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους, κρατούν την παράδοση του ψωμιού και των άλλων αρτοσκευασμάτων, διατηρώντας δέκα περίπου παραδοσιακούς φούρνους και συνεταιρισμό αρτοποιών, που ήταν ο πρώτος που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν όμως η μοσχοβολιά του φρέσκου ψωμιού δε σε συγκινήσει, έχεις χίλιους δυο λόγους να σταματήσεις στο χωριό. Το κεφαλοτύρι της Τραχειάς έχει ονομασία ποιότητας (ΠΟΠ), ενώ οι ταβέρνες της με το βραστό και τα ψητά κρέατα αποτελούν μια πρόσθετη πρόκληση.

Εκδρομές χωρίς τέλος! 
Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της περιοχής, είναι η τοποθεσία της, καθώς δίπλα στο Πόρτο Χέλι, υπάρχουν δεκάδες προορισμοί, που αξίζει κανείς να επισκεφθεί. Η βόλτα με θαλάσσιο ταξί ή με το καραβάκι της γραμμής μέχρι τις Σπέτσες, θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, αλλά και η λιμνοθάλασσα της Βεβρερόντας, το Σπήλαιο Φράγχθι, η ιστορική Επίδαυρος και οι Μυκήνες βρίσκονται μόλις μία «ανάσα» μακριά, προσφέροντας μία μοναδική ευκαιρία να για διακοπές, εμπλουτισμένες με διάφορες «πινελιές» κάθε γούστου. 

«Κυρίως πιάτο» οι παραλίες
Τα έξτρα πλεονεκτήματα μιας επίσκεψης στο Πόρτο Χέλι, πάντως, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να υποσκελίσουν το… κυρίως πιάτο του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, που δεν είναι άλλο από τις εξαιρετικές παραλίες της περιοχής. Μην ξεχάσεις λοιπόν να επισκεφτείς -μεταξύ άλλων- τις εξής: 
  • Κορακιά. Διασχίζοντας το πυκνό πευκόφυτο δάσος της Κορακιάς, μέσα από δύσβατο αλλά και μοναδικό δρόμο, θα βρεις μπροστά σου μία φανταστική παραλία με βότσαλα και καταγάλανα νερά. 
  • Κουβέρτα. Ιδανική για καταδύσεις και ψαροντούφεκο, η παραλία Κουβέρτα, βρίσκεται σε έναν παραδεισένιο όρμο με καταγάλανα και ήρεμα νερά. 
  • Κόστα. Η παραλία του γραφικού οικισμού της Κόστας είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία και διαθέτει ρηχά νερά, άμμο και βότσαλο και θέα το νησί των Σπετσών. 
  • Χινίτσα. H πανέμορφη παραλία, που βρίσκεται ανάμεσα στην Κόστα και το Πόρτο Χέλι, είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία και θεωρείται δικαίως, η κορυφαία της ευρύτερης περιοχής. 
  • Σαλάντι. Μια από τις μεγαλύτερες και διασημότερες παραλίες του νομού, με χοντρό βότσαλο και πεντακάθαρα νερά. 
  • Θυνί. Σε απόσταση λίγων χλμ από το Πόρτο Χέλι, βρίσκεται και η παραλία Θυνί, που διαθέτει εξαιρετική αμμουδιά, με καταγάλανα νερά και πολύ πράσινο.