Κάλυμνος. Ρουφάει σαν σφουγγάρι την ομορφιά!

    8855 Επισκέψεις στο άρθρο

    Το νησί των σφουγγαράδων, η Κάλυμνος, θα σε φιλοξενήσει πρόθυμα στην αγκαλιά της. Ανάμεσα στα αξιοθέατα του νησιού ξεχωρίζει ο επιβλητικός Πύργος της Καλύμνου, έργο των ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, ενώ αν θέλεις να πας για μπάνιο, επίλεξε ανάμεσα στις παραλίες Καντούνι, Λινάρια και Πλατύ Γιαλό.

    Η Κάλυμνος είναι γνωστή ως το «νησί των σφουγγαράδων», λόγω της σημαντικής ανάπτυξης της σπογγαλιείας που είχε στο νησί, το οποίο και κατέληξε να είναι ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα αλιείας σφουγγαριών στη Μεσόγειο από το τέλος του 18ου αιώνα και μετά. Το πιο διάσημο και περιζήτητο προϊόν της Καλύμνου εξακολουθεί να είναι το φυσικό σφουγγάρι.

    Ο βυθός της Καλύμνου είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες της Μεσογείου, πλούσιος σε βλάστηση και θαλάσσια ζωή. Οι καταδύσεις για σφουγγάρια στα νερά της Μεσογείου είναι το κύριο επάγγελμα των κατοίκων του νησιού εδώ και αιώνες. Ο συνδυασμός αυτών των δύο στοιχείων οδήγησε στη δημιουργία μίας πολύ καλής υποδομής, η οποία έχει καταστήσει τις καταδύσεις στην Κάλυμνο, μία ασφαλή και αξέχαστη εμπειρία.