Νίσυρος. Ο κρυμμένος θησαυρός του Αιγαίου

    12827 Επισκέψεις στο άρθρο

    Με την πρωτεύουσά της να λάμπει ολόλευκη στο φως του αιγαιοπελαγίτικου ήλιου, με μια ιδιαίτερη ενδοχώρα, γραφικά χωριά, ήσυχες παραλίες και το ηφαίστειό της ενεργό ακόμη, η Νίσυρος σας καλωσορίζει.

    Ερχόμενος από την αντικρινή Κω ή τη Ρόδο, θα νομίζεις πως ξεμπάρκαρες σε «άλλον πλανήτη». Το Μανδράκι σε υποδέχεται με όλη του τη λιτή, νησιώτικη λευκότητά του και σε βάζει αμέσως στους ρυθμούς του. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα ασβεστωμένα σπίτια με τα χρωματιστά μπαλκόνια και τα δαιδαλώδη καλντερίμια μας θυμίζουν την αιγαιοπελαγίτικη παράδοση, πριν αυτή αλωθεί από το μαζικό τουρισμό. Στο Μανδράκι θα βρείτε αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, ταβέρνες και καφέ-μπαρ.

    Η βόλτα στην ευχάριστα διαμορφωμένη προκυμαία είναι μια από τις πιο αγαπημένες ασχολίες των επισκεπτών. Νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, θα ανηφορίσετε για το μεσαιωνικό κάστρο των Ιωαννιτών με την όμορφη εκκλησία της Παναγιάς Σπηλιανής –κτίσμα του 1600- που σίγουρα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα της νησιωτικής πρωτεύουσας. Ακόμη, σώζεται σε αρκετά καλή κατάσταση η ακρόπολη της αρχαίας πολιτείας, στην τοποθεσία που είναι σήμερα γνωστή ως Παλιόκαστρο.