Μοναδικό στο είδος του

3405 Επισκέψεις στο άρθρο

Ζήσε ξεχωριστές και δωρεάν εμπειρίες συνδυάζοντας τη διαμονή με τον βελονισμό.

Ο Ξενώνας Θόλος αποτελεί πλέον την ιδανικότερη επιλογή εναλλακτικού τουρισμού 4 εποχών με παροχές που δε βρίσκεις αλλού!.

Πρόκειται για ένα μικρό συγκρότημα που βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό Βαλτεσινίκο και σε υψόμετρο 1236μ. Ο Θόλος είναι ένα από τα λίγα καταλύματα με παραδοσιακή ταυτότητα που στεγάζει πραγματικά τις προσδοκίες σας για ζεστή φιλοξενία και ταυτόχρονα είναι ορμητήριο για μικρές αποδράσεις προς το Χιονοδρομικό του Μαινάλου.

Στις εγκαταστάσεις του Ξενώνας Θόλος ο επισκέπτης έχει την σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα δυνατότητα να συνδυάσει τις διακοπές του με τον βελονισμό, υπηρεσία που παρέχεται εντελώς δωρεάν, αναχωρώντας από το Βαλτεσίνικο ακόμα πιο φρέσκος.

Το διώροφο πέτρινο αρχοντικό με κύριο χαρακτηριστικό του τον πετρόκτιστο Θόλο κατασκευής του 1860, εκτός από τα δωμάτια  περιλαμβάνει και ένα παλιό κελάρι της εποχής του που σήμερα στεγάζει τον χώρο ευεξίας. Η δυναμικότητα του είναι 8 δωμάτια που δεσπόζουν σε αμφιθεατρική θέση στο ψηλότερο σημείο του χωριού.

Χτισμένο με οικολογική συνείδηση αξιοποιώντας ντόπια φυσικά υλικά όπως η πελεκητή πέτρα και το ξύλο και με διακόσμηση που σέβεται την παράδοση αναδεικνύει την αρχοντιά στην σύγχρονη εκδοχή της. Στο φιλόξενο σαλόνι έχει δημιουργηθεί για σας μια ιδιαίτερη γωνιά για το πρωινό σας, συντροφιά με το τζάκι μας τον χειμώνα και με την υπέροχη θέα όλο τον χρόνο. Ιδιαίτερη είναι η προσπάθεια που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες  ώστε να προσφέρουν στους επισκέπτες  ένα πρωινό με τοπικό χαρακτήρα, που θα τους  τονώσει και θα τους δώσει δύναμη για τις δραστηριότητες της ημέρας τους.