Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα

Λίμνη Καϊάφα

Λίμνες Κοτυχίου – Στροφυλιάς

Λίμνη Μουστού

Στυμφαλία Λίμνη

Οι 10 ομορφότερες λίμνες της Πελοποννήσου

70842 Επισκέψεις στο άρθρο

Για να χορτάσει το μάτι μας με όμορφες εικόνες, σας παρουσιάζουμε ένα οδοιπορικό στο δρόμο των λιμνών του Μοριά και μένουμε σπίτι...

Οδοιπορικό στο δρόμο των λιμνών του Μοριά. 

Η Πελοπόννησος λόγω του ξηρού μεσογειακού της κλίματος δεν διαθέτει μεγάλες φυσικές λίμνες όμως αυτές οι λίγες που υπάρχουν είναι πανέμορφές. Κάποιες από αυτές  θεωρούνται σημαντικοί, διεθνούς σημασίας υγροβιότοποι καθώς αποτελούν καταφύγιο για δεκάδες είδη της φτερωτής πανίδας. Κάποιες άλλες κρύβονται πίσω από τις ορεινές επάλξεις των Μοραΐτικων βουνών και με την παρουσία τους δημιουργούν μια υπέροχη τοπιογραφία. Μερικές από αυτές είναι τεχνητές καθώς τις έχει δημιουργήσει ανθρώπινο χέρι ενώ κάποιες γεννήθηκαν μετα από έντονα φυσικά φαινόμενα (καθιζήσεις κλπ).

Οι περισσότερες τις λίμνες της Πελοποννήσου  προσφέρουν εύκολη πρόσβαση με ασφάλτινους δρόμους ενώ υπάρχουν και λίγες που θα πρέπει να της αναζητήσεις  με επιμονή στο γεωφυσικό χάρτη. Σε κάθε περίπτωση πάντως όλες ανεξαιρέτως θα σε γοητεύσουν με την γαλήνη τους και τα υπέροχα τοπία που τις περιβάλουν.

Κείμενο - έρευνα : Θοδωρής Αθανασιάδης
Copyright φωτογραφιών: Θοδωρής Αθανασιάδης www.viewsofgreece.gr