2ο Xanthi Old City Trail 2016

Διαβάστηκε από 1406 αναγνώστες

Ο Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης ¨Xanthi Runners¨ σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, πραγματοποιούν για 2η συνεχόμενη χρονιά το Xanthi Old city trail .

Η επιτυχία της περσινής διοργάνωσης εκφράστηκε με τη μεγάλη συμμετοχή στους αγώνες, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα θετικά σχόλια των συμμετεχόντων για τις ιδιαιτερότητες της διαδρομής που την καθιστούν μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα.

Ο παραδοσιακός οικισμός της Ξάνθης, γνωστός ως «παλιά Ξάνθη», δημιούργημα της τρίτης δεκαετίας του 19ου (1830), αποτελεί έναν πόλο έλξης σε μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που συγκεντρώνει πολιτισμικό, ιστορικό και οικολογικό ενδιαφέρον. Καινοτομία του αγώνα είναι ότι οι αθλητές θα βρεθούνε σε ένα νέο τερέν από τα συνηθισμένα που τρέχανε έως σήμερα. Η διαδρομή του αγώνα κινείται στα γραφικά σοκάκια και στα στενά της παλαιάς πόλης, σε δρόμους με πλακόστρωτο και σκαλοπάτια και διέρχεται μέσα από 1.200 διατηρητέα κτίσματα, μεγάλα αρχοντικά διασωζόμενα ως σήμερα, ιστορικά κτήρια τα οποία στεγάζουν το λαογραφικό μουσείο, την δημοτική πινακοθήκη, το κέντρο πολιτισμού και περνά μπροστά από εκκλησίες, παρεκκλήσια, την Ιερά Μονή της Αρχαγγελιώτισας και την Ιερά Μονή της Παναγίας της Καλαμούς αλλά και σε μονοπάτια μέρος του περιαστικού δάσους της πόλης.

Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα παραμένει η κεντρική πλατεία της πόλης. Ο αγώνας City Trail απευθύνεται σε όλους τους αθλητές Δρόμου και Βουνού, είτε έχουν συστηματική ενασχόληση με το τρέξιμο είτε όχι. Τα πάντα ρυθμίζονται κατόπιν σκληρής προετοιμασίας έτσι ώστε να παρουσιαστεί από τους συντελεστές της διοργάνωσης και τους δεκάδες εθελοντές ένας άρτια οργανωμένος αγώνας εφάμιλλος μεγάλων διοργανώσεων, που θα έρθει να ανταμείψει την εμπιστοσύνη των εκατοντάδων δρομέων.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή