Το νεότερο κρουαζιερόπλοιο

Διαβάστηκε από 1395 αναγνώστες

Το νεότερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι Κατακόλου. Στο παρθενικό του ταξίδι το Konigsdam της ναυτιλιακής εταιρίας Holland America Line πραγματοποιεί πολυήμερη κρουαζιέρα στη Μεσόγειο και θα επιστρέψει και πάλι στο Κατάκολο στις 17 Απριλίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο το νέο στολίδι της κρουαζιέρας είναι γεμάτο με επιβάτες στην πρώτη αυτή κρουαζιέρα και μάλιστα υψηλού οικονομικού επιπέδου. Το Konigsdam, ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Ρώμη μεταφέροντας 2.650 επιβάτες και 1.025 μέλη πληρώματος. Έχει μήκος 285 μέτρα και αποτελεί το πρώτο από τη νέα σειρά κρουαζιερόπλοιων της Holland America. Ο «βασιλιάς» όπως σημαίνει το πρώτο συνθετικό του ονόματός του (Konig) στα Ολλανδικά διαθέτει μεγάλο αριθμό πολυτελών καμπίνων, εξαιρετικά εστιατόρια και μπαρ, αρκετούς χώρους αναψυχής και καλύπτει όλο το φάσμα των παροχών που μπορεί να προσφέρει ένα κρουαζιερόπλοιο.

Στο Κατάκολο κατέπλευσε στις 10.30 το πρωί και έδεσε στο νότιο προβλήτα, ενώ το λιμάνι πολύ γρήγορα γέμισε αφού αφίχθησαν ακόμα το Aida Bella και το Coςta Mediterranea. Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Σάκης Αντωνόπουλος χαρακτήρισε την χθεσινή ημέρα, ως ημέρα χαράς, λόγω και της άφιξης των τριών κρουαζιερόπλοιων, αλλά πολύ δε περισσότερο για την άφιξη του Konigsdam στο παρθενικό του ταξίδι.

«Είναι το καινούργιο απόκτημα της Holland America Line. Είναι τιμή για το Κατάκολο ότι μας επισκέπτεται σε αυτό το παρθενικό του ταξίδι. Χαιρόμαστε για αυτή την άφιξη ιδιαίτερα, τη στιγμή που στο Κατάκολο γίνεται ένας αγώνας για να αναδειχθεί το λιμάνι σε στολίδι για τον τόπο, πηγή πλούτου για την περιοχή» σχολίασε ο κ. Αντωνόπουλος.

Πηγή: ilialive.gr

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή