Η Ολυμπιακή φλόγα ξεκινά το ταξίδι

Διαβάστηκε από 1296 αναγνώστες

Στις 21 Απριλίου θα γίνει στην αρχαία Ολυμπία η αφή της φλόγας για τους Ολυμπιακούς αγώνες «Ρίο 2016». Θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία για επτά ημέρες σε όλη την Ελλάδα και στις 27 Απριλίου η φλόγα θα παραδοθεί στους Βραζιλιάνους διοργανωτές, σε ειδική τελετή η οποία θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο στάδιο.

Ο κ. Καπράλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, επεσήμανε ότι η φετινή τελετή Αφής είναι ξεχωριστή για την ΕΟΕ, αφού συμπληρώνονται 80 χρόνια από την πρώτη φορά που άναψε η Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία. Η Φλόγα στο Ρίο θα ανάψει στις 5 Αυγούστου, στο στάδιο Μαρακανά.

Η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία θα ξεκινήσει στις 12.00 και στις 12.50 θα παραδοθεί η Φλόγα από την Πρωθιέρεια, Κατερίνα Λέχου, στον πρώτο λαμπαδηδρόμο.

Στη Λαμπαδηδρομία αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν πόλεις και τόποι από όπου δεν έχει ξαναπεράσει η Φλόγα, ενώ κατά την τελευταία της στάση στην Αθήνα (26/4) θα διέλθει και από τον Ελαιώνα, όπου την δάδα θα κρατήσει και ένας πρόσφυγας, σε ένδειξη συμπαράστασης στα δεινά που έχουν υποστεί με τον ξεριζωμό τους.

Ενδεικτικά θα περάσει από Ζάκυνθο, την Πάτρα, το Μεσολόγγι, την Λευκάδα, την Πρέβεζα, την Ηγουμενίτσα, την Κέρκυρα, τα Ιωάννινα, την Βέροια, την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Δράμα και την Καβάλα και τέλος την Αλεξανδρούπολη.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή