Πεζοπορία στο Μαίναλο στις 9 Οκτωβρίου!

Διαβάστηκε από 2258 αναγνώστες

Η αυλαία των φετινών εκτός Αθηνών εξορμήσεων των Outdoor Games, της πιο νεανικής παρέας, ανοίγει στις 9 Οκτωβρίου με μια μοναδική εκδρομή στην Αρκαδία με πεζοπορία κάτω από τη σκιά του Μαινάλου.

Στις πλαγιές του μοναδικής φυσικής ομορφιάς Μαινάλου το πρώτο και μοναδικό Διεθνώς Πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ελλάδα και το έβδομο στην Ευρώπη έχει προσφάτως ανοίξει και μας περιμένει!

Ο λόγος για το «Menalon Trail» το οποίο εγκαινιάστηκε πριν ένα χρόνο δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις της πεζοπορίας από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο να απολαύσουν τη μαγεία της φύσης αλλά και να επισκεφθούν τα ιστορικά μέρη των γύρω περιοχών.

Το “Menalon Trail” έχει οργανωθεί σε οκτώ σειριακά τμήματα. Κάθε μεγάλο τμήμα συνέχεται με ένα μικρότερο, ώστε ο πεζοπόρος να μπορεί να κάνει το βέλτιστο συνδυασμό.

Αυτή τη φορά θα ακολουθηθεί η διαδρομή από το Βαλτεσινίκο έως τα Μαγούλιανα το έβδομο τμήμα του μονοπατιού. Παρέα θα ανακαλύψετε ότι ανάμεσα στα δύο αυτά χωριά ξεδιπλώνονται τοπία μοναδικά, γεμάτα χρώματα και αρώματα, μικρά ποταμάκια, αυτοσχέδια γεφύρια, και μια φύση που σε πολλά σημεία οργιάζει.

Η διαδρομή θα είναι κατηφορίκη, αρκετά εύκολη και βατή. Σε υψόμετρο 1380μ. θα είναι η αρχή της και έπειτα από 12κμ απολαυστικής πεζοπορίας θα καταλήξετε στα 950μ.

Η διάρκεια της πεζοπορίας υπολογίζεται περίπου στις 4 ώρες και έχει βαθμό δυσκοίας 7/10. Θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες στάσεις για ανασυγκρότηση δυνάμεων και μια μεγαλύτερη για κολατσιό σε ένα καταπράσινο σημείο στο βουνό.

Μετά το τέλος της πεζοπορίας η εκδρομή θα συνεχιστεί με επίσκεψη και ελεύθερο χρόνο για περιήγηση, φαγητό και καφέ στην όμορφη Βυτίνα.

Η επιστροφή στην Αθήνα υπολογίζεται περίπου στις 10 το βράδυ, ενώ θα είστε γεμάτοι μυρωδιές, εικόνες και άφθονη διασκέδαση από μια ακόμα εκδρομή με τη μεγάλη παρέα των Outdoor Games!!!

Κόστος συμμετοχής : 21€

Παροχές διοργάνωσης:

  • Μεταφορά με σύγχρονα λεωφορεία της «Sunset Tours»
  • Δύο οδηγοί σε κάθε λεωφορείο για μεγαλύτερη ασφάλεια
  • Κόστος διοδίων
  • Προετοιμασία, σχεδιασμό, οργάνωση, υλοποίηση εκδρομής από την «Outdoor Games» και την «Explore Mainalo»
  • Συνοδοί εκδρομής
  • Πλούσιο φωτογραφικό υλικό μετά την εκδρομή


Πρόγραμμα εκδρομής:
07:00 Συνάντηση στην Καλλιρόης (Συγγρού-Φιξ)
07:30 Αναχώρηση
10:30 Αφιξη στο σημείο έναρξης πεζοπορίας
11:00 - 15:30 Πεζοπορία
16:00 - 18:00 Ελεύθερος χρόνος στην Βυτίνα για φαγητό, 
καφέ, βόλτα
18:30 Αναχώρηση για Αθήνα
22:00 Αφιξη στην Αθήνα Καλλιρρόης (Συγγρού 
Φιξ)


Για να ολοκληρωθεί η κράτηση χρειάζεται:
Συμπλήρωση της φόρμας «ΕΓΓΡΑΦΗ» στο αντίστοιχο πεδίο στην ιστοσελίδα

http://outdoorgames.gr/game/outdoor-games-trekking-mainalon-trail/

 

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή