Γιορτή Τσίπουρου: Ζεσταίνονται τα καζάνια!

Διαβάστηκε από 4392 αναγνώστες

Κάθε χρόνο, η Δομνίστα σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή τριήμερη γιορτή γαστρονομίας, με πρωταγωνιστή… το τσίπουρο. Το τελευταίο Παρασκευοσαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, όλη μέρα, στην Πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Δομνίστας, θα συναντήσουμε καζάνια με τσίπουρο να βράζουν, ζεστά κάστανα, πολλούς παραδοσιακούς μεζέδες και το μοναδικό τσιπουρό... μελο.

Τα καζάνια ήδη ζεσταίνονται για τις 28-30 Οκτωβρίου και περιμένουν επισκέπτες και εκδρομείς για ένα ξεχωριστό διήμερο με πρωταγωνιστή το παραδοσιακό τσίπουρο!

Η Γιορτή του Τσίπουρου είναι ένας θεσμός που έβγαλε ρίζες και αποτελεί σημείο αναφοράς κάθε χρόνο τέτοια εποχή για τη Δομνίστα Ευρυτανίας, λίγο πριν τον ερχομό του «δύσκολου» χειμώνα. Στη γραφική Δομνίστα, τα καζάνια ανάβουν από νωρίς και η διαδικασία απόσταξης των σταφυλιών δίνει τσίπουρο υψηλής ποιότητας, το οποίο καταναλώνεται κατά  τη διάρκεια του διημέρου, είτε στην κλασική, παραδοσιακή του μορφή, είτε ζεστό με μέλι. Φυσικά, δεν λείπουνν και οι νόστιμοι μεζέδες (πίτες, λουκάνικα κα), τα ψητά κάστανα, γλυκά, ακόμα και ποπ κορν, απαραίτητα συνοδευτικά του τσίπουρου.

Ξεχωριστό τόνο δίνουν οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται παράλληλα, δίνοντας το έναυσμα για διασκέδαση στα ύψη!

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή