Μάθε για το τσίπουρο και.. ξέχνα αυτά που ήξερες!

Διαβάστηκε από 6592 αναγνώστες

Πόσο καιρό έχεις να πιεις τσίπουρο και να το ευχαριστηθείς με την ψυχή σου; Πόσο καιρό έχεις να περάσεις μερικές στιγμές διασκέδασης στην εξοχή, παρέα με φίλους και καλή μουσική, συνοδεία του αγαπημένου ποτού των Ελλήνων; Ε, να η ευκαιρία!

Μάθε ολόκληρη τη διαδικασία της απόσταξης, του παραδοσιακού τρόπου παραγωγής του τσίπουρου,  μια τέχνη που, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, σιγά- σιγά,  άρχισε να παρακμάζει και να χάνεται. Ακου τις γνώσεις και τις συμβουλές αυτών που εργάζονται χρόνια για το τσίπουρο, αυτών που το ξέρουν καλύτερα από τονκαθένα. Πιες τις πιο ωραίες γουλιές από τον... οινοπνευματώδη «αγιασμό» και θα ξεχάσεις και το όνομά σου! 

Στον Πύργο της Κόνιτσας λοιπόν θα έχεις την ευκαιρία να δειςτον παλιό, παραδοσιακό τρόπο παραγωγής τσίπουρου στην πράξη από τους ντόπιους, αλλά και να γευτείς το ντόπιο τσίπουρο, που παρασκευάζεται εκείνη την στιγμή!

Η Προοδευτική Ένωση Πύργου Κόνιτσας μας προσκαλεί στη Γιορτή Τσίπουρου που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού με τη συνοδεία δημοτικής μουσικής με την κομπανία των Χαλκιάδων από τη Βούρμπιανή το Σάββατο 29 Οκτωβρίου!

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή