Τα ιστορικά μνημεία της Κεντρικής Ελλάδας αναβαθμίζονται!

Διαβάστηκε από 1504 αναγνώστες

Έργα για τη διατήρηση και αναβάθμιση των μεγάλων αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων της Κεντρικής Ελλάδας θα χρηματοδοτήσει η ΕΕ με € 5.500.000 το επόμενο διάστημα!

Τα τελευταία κεφάλαια του ΕΣΠΑ προβλέπεται να δοθούν για έργα στις περιοχές της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Φωκίδας και περιλαμβάνουν τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαίο θέατρο του Ορχομενού, τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού πάρκου στον χώρο αυτό, καθώς και την αποκατάσταση πολλών ιστορικών εκκλησιών.

«Με αυτά τα τέσσερα πολύ σημαντικά έργα, δεν προσπαθούμε μόνο να διατηρήσουμε την ιστορία, τη μνήμη και τις παραδόσεις μας ζωντανές, αλλά και να ανοίξουμε το δρόμο για την αύξηση του τουρισμού σε ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

«Σε μια εποχή όπου βρισκόμαστε συνεχώς στη διαδικασία αναζήτησης πόρων, καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες για να αξιοποιήσουμε τέτοιου είδους δυνατότητες, αποσκοπώντας στο μεγαλύτερο δυνατό όφελος, με στόχο να προχωρήσουμε μπροστά και να δημιουργήσουμε νέους δρόμους προς την ανάπτυξη και την πρόοδο», πρόσθεσε ο κ. Μπακογιάννης.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή