ΒΥΤΙΝΑ - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ - ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ - ΛΑΓΚΑΔΙΑ

Η Δημητσάνα είναι χτισμένη πάνω σε λoφοράχη σε υψόμετρο 950 μέτρων, από τη μεσημβρινή πλευρά της οποίας παρέχεται θαυμάσια θέα της πεδιάδας της Μεγαλόπολης και του Ταΰγετου.

ΒΥΤΙΝΑ - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ - ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ - ΛΑΓΚΑΔΙΑ

Η Στεμνίτσα αποτελεί δημοφιλή βάση διαμονής στην περιοχή αλλά και κλασική στάση για βόλτα στα σοκάκια με τα υπέροχα σπίτια και για φαγητό ή γλυκό (φημίζεται για τα μυγδαλάτα της).

ΒΥΤΙΝΑ - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ - ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ - ΛΑΓΚΑΔΙΑ

Το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου απέχει μερικά χιλιόμετρα από τη Δημητσάνα, η οποία -χτισμένη κι αυτή σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο- σκεπάζεται συχνά από χιόνι.

ΒΥΤΙΝΑ - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ - ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ - ΛΑΓΚΑΔΙΑ

Πάνω από την αριστερή όχθη του ποταμού Λούσιου, στη βάση ενός ψηλού και άγριου βράχου στο ορεινό χωριό Στεμνίτσα δεσπόζει το ιστορικό μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου.

ΒΥΤΙΝΑ - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ - ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ - ΛΑΓΚΑΔΙΑ

Η Δημητσάνα είναι ένας διατηρητέος οικισμός με πανύψηλα πετρόχτιστα σπίτια, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, καλντερίμια και στενά πλακόστρωτα δρομάκια.

ΒΥΤΙΝΑ - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ - ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ - ΛΑΓΚΑΔΙΑ

Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία, εστιάζοντας στις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που αξιοποιούν το νερό.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΒΥΤΙΝΑ - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ - ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ - ΛΑΓΚΑΔΙΑ

Ανάμεσα σε βουνά και δάση, στη καρδιά της Πελοποννήσου, απλώνεται η πανάρχαια αρκαδική γη. Ένας τόπος προικισμένος από τη φύση, δουλεμένος εδώ και χιλιάδες χρόνια από τον ανθρώπινο μόχθο. Ένα Σαββατοκύριακο στη μυθική γη του Πάνα μπορεί να τα έχει όλα.

Σκι στο Μαίναλο, καγιάκ στο Λούσιο, επεισοδιακές διαδρομές με 4x4 η mountain bike στα δάση του τραγοπόδη θεού Πάνα, πολιτισμικές περιδιαβάσεις σε τόπους που μυρίζουν… μπαρούτι, επιτόπιες γαστριμαργικές εξερευνήσεις στα παραδοσιακά ταβερνάκια της περιοχής... Αραγε χρειάζονται και άλλα για ένα πραγματικά ενδιαφέρον weekend;

Χωριά της Ορεινής Αρκαδίας με πυργόσπιτα στα πόδια σας συνθέτουν ένα ορεινό υπερθέαμα από δασωμένα βουνά και φαράγγια με ορμητικά νερά που εξάπτει την φαντασία. Χιόνια, πυκνή βλάστηση και αγριολούλουδα. Τα πουλιά τιτιβίζουν έξω, ενώ μέσα το βλέμμα σας καρφώνει πότε τις σπίθες από το τζάκι και πότε λιγούρικα τις νόστιμες μαραθόπιτες και τις ιδιαίτερες ομελέτες με άγρια χόρτα και σπαράγγια της Αρκαδίας. Ιεροσυλία να κάθεστε μπροστά στο τζάκι, αλλά ο καθείς και το πρόγραμμά του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ