ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Στην περιοχή των Ζαγοροχωρίων βρίσκονται τα περισσότερα και ομορφότερα γεφύρια της Ηπείρου. Αλλα είναι κτισμένα σε απόμερα σημεία όπου δεν περνούν πλέον δρόμοι, ενώ άλλα πάνω στους οδικούς άξονες.

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Ο δρόμος από την Αρίστη στο Πάπιγκο μοιάζει με φίδι, προκαλώντας τους λάτρεις της ταχύτητας για... ειδικές διαδρομές μέσα στη φύση!

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Η Δρακολίμνη της Τύμφης είναι μια μικροσκοπική αλπική λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 2050μ, κοντά στο ορειβατικό καταφύγιο της Αστράκας.

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Όλη η περιοχή των Ζαγοροχωρίων συνιστά προορισμό μοναδικού φυσικού κάλλους, αφού, όχι μόνο είναι ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς, αλλά και ένα οικιστικό περιβάλλον που διατηρεί την γραφική του φυσιογνωμία.

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Αξίζει να περάσετε λίγες ώρες πιο χαλαρά, να περπατήσετε στα λιθόστρωτα καλντερίμια των χωριών, να αναπνεύσετε τον καθαρό αέρα και να νιώσετε τη μαγεία της εξοχής στον απόλυτο βαθμό.

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

O Βίκος έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο Guinness ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα, σε συνδυασμό με μέγιστο βάθος 1 χιλιομέτρου και μήκος 15 χιλιομέτρων.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Τα Ζαγοροχώρια φέρνουν στο νου μια Ελλάδα από άλλη εποχή, όταν τα αξιοθέατα μιας περιοχής δεν ήταν τα άχρωμα, απρόσωπα κτίρια, αλλά πετρόκτιστα σπιτάκια, που «έδεναν» μεμιάς με το φυσικό σκηνικό. Το φαγητό, οι δραστηριότητες, οι επιλογές για κοντινές εκδρομές και οι γραφικοί ξενώνες και τα ξενοδοχεία στα 46 χωριά του Ζαγορίου συνιστούν μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις

Ονειρεμένο, γαλήνιο και μαγευτικό το τοπίο στα Ζαγοροχώρια... Χρώματα και αρώματα... Φιλοξενία και ζεστασιά... Aνθρωποι ωραίοι που σε «αγκαλιάζουν» αμέσως... Μέρη απίστευτα... Παραμυθένιοι ξενώνες σε Aνω Πεδινά, Κήπους, Μονοδένδρι, Αρίστη και σε άλλα πολλά χωριά. Διαδρομές εκπληκτικές στο κεντρικό και ανατολικό Ζαγόρι, στο Πάπιγκο... Τα Ζαγοροχώρια είναι εκπληκτικά όλες τις εποχές του χρόνου...

Χωριά με ζωή ή με ηρεμία, χωριά με απίστευτη θέα ή χωριά μέσα στο δάσος. Δάση αλλά και ξερές κορυφές, πεντακάθαρα ποτάμια όπως ο Βοϊδομάτης αλλά και αλπικές λίμνες, όπως οι δρακόλιμνες. Αυτά είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που απαρτίζουν τα 46 χωριά των Ζαγοροχωρίων. Από τους δημοφιλέστερους ορεινούς προορισμούς στην Ελλάδα, τα Ζαγοροχώρια έχουν προσωπικότητα, πλούσια ιστορία, πολιτισμό, ιδιαίτερα καλοδιατηρημένη αρχιτεκτονική, μοναδικό φυσικό τοπίο και ανθρώπους που δεν τα αφήνουν να μείνουν στάσιμα ούτε στιγμή, δημιουργώντας συνεχώς νέες αφορμές για να τα επισκεφθούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ