ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Επιβλητικό το ενετικό φρούριο Κούλες, που με τη σημερινή του μορφή, κατασκευάστηκε μεταξύ 1523 με 1540.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Το παλάτι της Κνωσού είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της χώρας και πολιτιστικό κέντρο του Μινωικού πολιτισμού στην αρχαία Ελλάδα.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η κρήνη Μοροζίνι με τα διάσημα λιοντάρια των Ενετών και το διακοσμημένο με δελφίνια και νύμφες, συντριβάνι, είναι χαρακτηριστικά σύμβολα της πόλης του Ηρακλείου.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η παραλία στην Αγία Πελαγία, 20 χλμ από το Ηράκλειο, είναι μακράν η πιο πολυσύχναστη του νομού.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ο ναός του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, είναι ένα από τα σημαντικότερα και ομορφότερα μνημεία μέσα στο κέντρο της πόλης.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Συχνός προορισμός τουριστών και τόπος θεραπείας με ιαματικά νερά, η παραλία του Λέντα, είναι ιδιαίτερα τουριστική.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Το Ηράκλειο είναι μια πόλη που συνδυάζει ένα σύνολο από εικόνες του χθες και του σήμερα. Η παλιά πόλη γοητεύει, ενώ η νέα σε παρασύρει στους γρήγορους ρυθμούς της. Προσφέρει πλήθος επιλογών κάθε εποχή. Μαγεύει τον περιηγητή με τα τελευταία απομεινάρια των ενετικών κτισμάτων και με όσες παραδοσιακές οικίες σώζονται. Διαθέτει εστιατόρια για όλα τα γούστα bar όσο και τα ρεμπετάδικα της περιοχής υπόσχονται να σας διασκεδάσουν με τη μουσική που εσείς επιθυμείτε.

 

Τα ενετικά τείχη του Ηρακλείου περικλείουν την παλιά πόλη, τον Χάνδακα και αποτελούν το μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο της Μεσογείου. Ξεκινήστε την περιήγησή σας από την πλατεία Ελευθερίας, όπου κάποτε βρισκόταν ήταν η Πύλη του Αγίου Γεωργίου. Σήμερα εκεί θα δείτε τα απομεινάρια της πύλης «Λαζαρέτο» ή «πύλη Μαρουλά». Βόρεια της πλατείας βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, μοναδικό στον κόσμο για τους μινωικούς θησαυρούς του.

Το ανάκτορο της Κνωσού είναι χτισμένο στο λόφο της Κεφάλας, 5 χλμ. νοτιοανατολικά του Ηρακλείου. Πρόκειται για το σημαντικότερο κέντρο του Μινωικού πολιτισμού, ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο σε ολόκληρη την Κρήτη. Σε αυτό το παλάτι κατοικούσε ο Μίνωας, απόγονος της δυναστείας του μυθικού Μίνωα, που γεννήθηκε από την ένωση της Ευρώπης με τον Δία. Γύρω από αυτό το επιβλητικό κτίσμα δημιουργήθηκε η αρχαιότερη και ενδοξότερη πόλη της Κρήτης και αναπτύχθηκε ο μινωικός πολιτισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε

  • Για κάθε επιθυμία

    Τα διαμερίσματα Portela βρίσκονται στο Καστρί,μια όμορφη και ήσυχη τοποθεσία σε απόσταση 50 μέτρων από την παραλία. Έχει θέα από βορρά τα Λασιθιώτικα βουνά και από νότο το Λιβυκό πέλαγος, ικανά να ικανοποιήσουν κάθε σας επιθυμία και υπόσχεται να σας χαρίσει αξέχαστες διακοπές
     6971900987, 6996741861 Περισσότερα
  • Γνήσια κρητική φιλοξενία

    Στο ιστορικό χωριό των Καπετανιανών Ηρακλείου Κρήτης που φωλιάζει σε μια πέτρινη ράχη της οροσειράς των Αστερουσίων, η Θαλόρη συνδυάζει την γνήσια κρητική φιλοξενία με ένα πλήθος φυσιολατρικών δραστηριοτήτων σε βουνό και θάλασσα.
     2893041762, 6976994896 Περισσότερα

τι να κανετε