ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πλατεία στο Λιστόν αποτελεί το κοσμοπολίτικο κέντρο της Κέρκυρας και κορυφαίο τουριστικό προορισμό του νησιού.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Το θρυλικό Κανόνι πάνω από τη μικρή πλατεία στην πόλη της Κέρκυρας, βρίσκεται σε μοναδικό σημείο για να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Το νησάκι Ποντικονήσι με το μικρό μοναστήρι του Παντοκράτορα, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Βουκαμβίλιες, φοίνικες, αγάλματα, τοιχογραφίες και μοναδική αρχιτεκτονική, μπορεί να δει κανείς με μία επίσκεψη στην έπαυλη του Αχίλλειον, 10 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Το φημισμένο παλάτι του Μον Ρεπό, που στεγάζει το Μουσείο της Παλαιόπολης, απέχει μόλις χλμ από το κέντρο της πόλης.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Με 6 πανέμορφες παραλίες, η περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας, θεωρείται δικαίως, ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Κέρκυρας.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΚΕΡΚΥΡΑ

Μόλις πατήσεις το πόδι σου στη στεριά, το πρώτο σημείο επαφής με τη «Χώρα των Φαιάκων» είναι η παλιά ενετική πόλη όπου χτυπά ακόμα ζωηρά η καρδιά της Κέρκυρας. Αν σχεδίασες να έρθεις μέχρι εδώ για να «ρίξεις άγκυρα», μάλλον έκανες λάθος επιλογή, αφού είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθείς στην πανέμορφη Κερκυραϊκή εξοχή που με τις ομορφιές της σε προσκαλεί κάθε στιγμή να τη γνωρίσεις.

 

Βασίλειο των Φαιάκων και νησί της Ναυσικάς θέλει ο μύθος να είναι η Κέρκυρα, ο τελευταίος σταθμός του Οδυσσέα πριν φθάσει στην Ιθάκη επιστρέφοντας από την Τροία. Στη σημερινή πραγματικότητα το νησί είναι πόλος έλξης πολλών Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, ένας από τους πιο δημοφιλείς νησιώτικους προορισμούς της Μεσογείου. Εδώ συνυπάρχουν καταξιωμένα διεθνώς, γνωστά καλοκαιρινά θέρετρα με απόμερες παραλίες και ήσυχα ορεινά παραδοσιακά χωριά που βιώνουν το σήμερα με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Το πασίγνωστο Σαν Τζιάκομο, το Μον Ρεπό, το ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, είναι μόνο λίγα από τα λαμπρά κτίρια της πρωτεύουσας του νησιού που σε ταξιδεύουν στο χρόνο και την ιστορία. Μετά θα χαθείς στα στενά καντούνια της παλιάς πόλης. Όσο για τους «θαμώνες» των μουσείων, εδώ θα βρουν τον «παράδεισό» τους. Αρχαιολογικό, Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης, Ασιατικής Τέχνης, Χριστιανικής Τέχνης, Αγωνιστών και Διονυσίου Σολωμού, όλα με θαυμάσια εκθέματα. Επιβάλλεται, βέβαια, και μια βόλτα στο πασίγνωστο Κανόνι για να τραβήξεις τη δική σου φωτογραφία από το διάσημο και πολυφωτογραφημένο Ποντικονήσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

που να μεινετε

  • Η απόλυτη και πιο γνήσια ομορφιά

    Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Paradise Inn 3 αστέρων στην πανέμορφη Κέρκυρα, κοντά στην κοσμοπολίτικη Παλαιοκαστρίτσα, είναι το σημείο όπου θα ανακαλύψετε την ομορφιά και την ηρεμία που αναζητάτε για τις διακοπές σας!
     2663041119 Περισσότερα