ΝΑΞΟΣ

Η διάσημη Πορτάρα της Νάξου, ήταν πύλη του αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα, ο οποίος και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

ΝΑΞΟΣ

Η Χώρα της Νάξου, είναι τοποθετημένη γύρω και μέσα από το μεσαιωνικό κάστρο του νησιού και ξεχωρίζει για τα παλιά αρχοντικά της.

ΝΑΞΟΣ

Ο Απείρανθος, με τα πετρόχτιστα σπίτια, τους φράγκικους Πύργους του 17ου αιώνα, τους παλιούς ανεμόμυλους και τις βυζαντινές εκκλησίες, είναι ίσως ο ομορφότερος οικισμός του νησιού.

ΝΑΞΟΣ

Η παραλία Αγιος Προκόπιος είναι μία από τις καλύτερες των Κυκλάδων.

ΝΑΞΟΣ

Λόγω των -συνήθως- ιδανικών καιρικών συνθηκών, η Μικρή Βίγλα, κατακλύζεται από τους λάτρεις της ιστοσανίδας.

ΝΑΞΟΣ

Τη δύσκολη πρόσβαση προς το Πυργάκι, αξίζει να την υποστεί κανείς, για μια βουτιά στα καταγάλανα νερά της περιοχής.

Καλύτεροι Προορισμοί - ΝΑΞΟΣ

Αν θα έπρεπε να επισκεφτείς ένα και μόνο ένα νησί και πάνω του να αναγνωρίζεις όλα τα χρώματα και τα αρώματα του αιγαίου σίγουρα η Νάξος θα πρέπει να ήταν στις πρώτες επιλογές σου. δώ συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους, τα κάστρα των θρύλων με τους αρχαίους ναούς και τα μεσαιωνικά χωριά, τα θαλασσινά τοπία με τις εύφορες κοιλάδες, η παράδοση με τη γνήσια νησιώτικη φιλοξενία…

 

Η νησίδα Παλάτια βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι της Νάξου και συνδέεται με αυτό με ένα τσιμεντένιο πεζόδρομο μήκους λίγων δεκάδων μέτρων. Πριν από τον 6ο π.Χ. αιώνα, ο βράχος αυτός ήταν οχυρωμένος και προστάτευε το λιμάνι της Νάξου. Σήμερα στην κορφή του λόφου δεσπόζει η Πορτάρα με τα τέσσερα μονοκόμματα μάρμαρα, ότι απόμεινε από τον ημιτελή ναό του Απόλλωνα, έργο του 530 π.Χ. Η Πορτάρα είναι από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού με απλωτή θέα στο πέλαγος και μαγευτικό της δειλινό.

Από το πολυσύχναστο λιμάνι της Νάξου θα βρεθείτε να ανηφορίζετε τα στενά λιθόστρωτα καλντερίμια της παλιάς πόλης. Στην καρδιά της Χώρας και το Κάστρο θα μπείτε είτε από την βορειοδυτική πύλη γνωστή και ως Τρανή Πόρτα και η νότια πύλη ή Παραπόρτι. Ανάμεσα στα πολλά αξιοθέατα ενδεικτικά να αναφέρουμε το αρχαιολογικό μουσείο που στεγάζεται σε κτίριο του 1600, το ναό της Παναγιάς Βλαχερνιώτισσας, την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, το κτίριο των Ουρσουλινών και την Καπέλλα Καζάντα τη μητρόπολη των Καθολικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ