Να γιατί «δεν έχει» σαν τη Χαλκιδική!

Διαβάστηκε από 2651 αναγνώστες

Η "διαμάχη" στις παρέες όποιων την έχουν επισκεφθεί για το ποιο είναι το ομορφότερο «πόδι» της Χαλκιδικής, είναι μεγάλη. Οι περισσότεροι προτιμούν την Κασσάνδρα και κάθε καλοκαίρι πλημμυρίζουν κυριολεκτικά τις όμορφες παραλίες της.

Οι φίλοι της Σιθωνίας είναι οριακά λιγότεροι αλλά φανατικά πιστοί στην επιλογή τους, αφού θα τους δεις σταθερά κάθε χρόνο να έρχονται για διακοπές στα φιλόξενα ακρογιάλια της.

Από την άλλη υπάρχουν αυτοί που δεν αλλάζουν με τίποτα την Αμμολιανή με τις υπέροχες ακτές της χερσονήσου του Αθω. Το μόνο βέβαιο είναι πως και στα τρία πόδια, ο αριθμός των ξενοδοχείων, των κάμπινγκ και των κάθε είδους καταλυμάτων είναι ενδεικτικός της τουριστικής κίνησης που επικρατεί στη Χαλκιδική. Πρόκειται, άλλωστε, για μια περιοχή-μαγνήτη για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, καθώς συνδυάζει φυσική ομορφιά, αξιοθέατα και διασκέδαση στον απόλυτο βαθμό!

Δείτε περισσότερα για τη Χαλκιδική, με ένα κλικ εδώ.

Δεν είναι τυχαίο, βέβαια, ότι οι χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό καταφτάνουν κάθε χρόνο στην περιοχή, με τα τουριστικά πρακτορεία να ετοιμάζουν από νωρίς τα πακέτα τους για αυτό τον διάσημο και «σίγουρο», όσον αφορά στην ποιότητα διακοπών, προορισμό. Οι Έλληνες εκδρομείς, όμως, είναι εκείνοι που ουσιαστικά αναδεικνύουν κάθε χρόνο τη Χαλκιδική σε top προορισμό για τις σύντομες ή μακρόχρονες αποδράσεις τους. Οι Θεσσαλονικείς και γενικότερα οι βορειοελλαδίτες θεωρούν πως πάνε. στο εξοχικό τους, καθώς, αφενός είναι πολύ κοντά -και άρα προσιτά- ακόμα και για ένα Σαββατοκύριακο και αφετέρου οι επισκέψεις, χρόνο με το χρόνο, έχουν γίνει πια «παράδοση»!

Και για τους πιο μακρυά ορμώμενους εκδρομείς, ωστόσο, η Χαλκιδική δεν παύει να αποτελεί «παράδεισο επί γης». Το σλόγκαν «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», δε βγήκε τυχαία! Όποιος και να επισκεφθεί τούτο τον προικισμένο τόπο, μόνο καλά θα έχει να πει σε φίλους και γνωστούς, εξάπτοντας το ενδιαφέρον για να ανακαλύψουν ιδίοις όμασι τι το ιδιαίτερο έχει. Και, στα αλήθεια, τα ιδιαίτερα είναι πολλά. Απίστευτες παραλίες, βγαλμένες από πίνακα ζωγραφικής. Διαδρομές σε βουνό και θάλασσα που προσφέρουν θέα σε τοπία σαν από ταινία. Νησάκια στη μέση του πουθενά, προσωποποίηση του πιο όμορφου ονείρου. Σπήλαια αμίμητης φυσικής ομορφιάς, μαρτυρίες της αρχαίας Ελλάδας. Ηλιοβασιλέματα που χαρίζουν απλόχερα το μεγαλείο τους σε όποιον κάτσει να τα απολαύσει.

Η λαχτάρα του καλοκαιριού πολλαπλασιάζεται όταν έχεις έρθει στη Χαλκιδική. Η επιλογή θα σε ανταμείψει. Η διαμονή θα σε ξαναφέρει…

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή