Η Mercedes SLS AMG GT3 φέρει τα νέα εξελιγμένα ελαστικά της εταιρείας Dunlop, Sport Maxx.

Τα νέα ελαστικά Sport Maxx της Dunlop έχουν αναπτυχθεί ειδικά για αγώνες και διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία στον τομέα πρόσφυσης και φρεναρίσματος.

Η Mercedes SLS AMG GT3 «φορά» ελαστικά Dunlop

3.390 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/3/2015

Στη Γενεύη παρουσιάστηκε η αγωνιστική Mercedes SLS AMG GT3, η οποία εφοδιάζεται με τα νέα ελαστικά Dunlop Sport Maxx, με στόχο να επαναλάβει τη νίκη στον 24ωρο αγώνα Nurburgring, που είχε πετύχει το 2013.

 
Η Mercedes SLS AMG GT3 φέρει τα νέα εξελιγμένα ελαστικά της εταιρείας Dunlop, Sport Maxx, ενώ να σημειωθεί ότι το 2013 το εν λόγω αγωνιστικό μοντέλο με ελαστικά Dunlop είχε πετύχει τη νίκη στον 24ωρο αγώνα Nurburgring
Τα νέα ελαστικά λοιπόν έχουν αναπτυχθεί ειδικά για αγώνες και διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία στον τομέα πρόσφυσης και φρεναρίσματος, παρέχοντας το μέγιστο δυνατό κράτημα σε σκληρές συνθήκες όπως της οδήγησης στον αγώνα της «Πράσινης Κόλασης». Επιπρόσθετα, η Dunlop για πρώτη φορά συμμετείχε και ως τεχνικός συνεργάτης της AMG Customer Sports στην ολοκλήρωση του εν λόγω αγωνιστικού μοντέλου, παρέχοντας πρόσθετες πληροφορίες και συμβουλές για το «στήσιμο» της SLS AMG GT3.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας μάλιστα, ο James Bailey, διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Goodyear Dunlop Motorsport ΕΜΕΑ δήλωσε: «Η AMG είναι βασικός συνεργάτης για εμάς στη Dunlop, και μοιραζόμαστε την ίδια δέσμευση για υψηλές επιδόσεις και αντοχή. Συνεργαστήκαμε στενά για την επίτευξη της επιτυχίας στον 24ωρο αγώνα του Nurburging το 2013, και ελπίζουμε να αγωνιστούμε και να κερδίσουμε και πάλι μαζί στο μέλλον».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η Dunlop στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσίασε και μια σειρά από ελαστικά τελευταίων προδιαγραφών σχεδιασμένα για το MSA Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC) με υλικά κατασκευής μίγματος γόμας, προσφέροντας καλύτερα αποτελέσματα στους αγώνες αυτοκινήτου.