facebook twitter
youtube
Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά
Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αυτοκίνητα - Μοτοσυκλέτες
Επαγγελματικά - Accessories - Ασφάλειες

Honda CR-V 1,6 i-DTEC 4x2: Στο πνεύμα της εποχής

Διαβάστηκε από 13076 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/8/2013

Νέοι ορίζοντες ανοίγουν για το ολόφρεσκο, 4ης γενιάς, Honda CR-V, το οποίο πλέον είναι διαθέσιμο με τον ιδανικό, για τα ελληνικά δεδομένα, 1.600άρη turbodiesel του Civic, αλλά και χωρίς τετρακίνηση…

Με μια ματιά
- Το Honda CR-V με diesel κινητήρα 1,6 i-DTEC και δικίνητο
- Κατανάλωση 4,5 λτ./100 χλμ. με CO2 119 γρ./χλμ.
- Τον Οκτώβριο στην Ελλάδα
- Από περίπου 26.000 ευρώ με απόσυρση

Έφτασε όμως η μέρα, που το CR-V θα διατεθεί με τον νέο 1,6 i-DTEC πετρελαιοκινητήρα, που γνωρίσαμε στο Civic, και ο οποίος θα συνδυάζεται με κίνηση μόνο στους εμπρόσθιους τροχούς. 
Με το προσθιοκίνητο CR-V η Honda θέλει να προσεγγίσει το κοινό που ζητά ένα πιο προσιτό οικονομικά crossover, το οποίο καταναλώνει λιγότερο και εκπέμπει λίγα γρ.CO2/χλμ., θέλοντας να τονίσει και τον οικολογικό του χαρακτήρα. Η νέα έκδοση δεν έχει καμιά διαφορά στη σχεδίαση, διατηρώντας φυσικά το δυναμικό και μοντέρνο χαρακτήρα, που ξεχωρίζει στην 4η γενιά του. 
Ακόμα και ως δικίνητο, όμως, το CR-V παραμένει ένα εντυπωσιακό crossover. Στο μπροστινό μέρος, είναι άμεσα εμφανής η σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας, που θέλει την ευμεγέθη γρίλια να «σβήνει» μέσα στα φώτα. Κάτω, πλαστικές ενισχύσεις περιβάλλουν όλο το αμάξωμα, με στόχο να ενισχύσουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του. Όσο για το πίσω μέρος, τα βλέμματα τραβούν τα φουτουριστικά φώτα και το μικρό παρμπρίζ. 

Εσωτερικό: Μοντέρνο και ποιοτικό
Τίποτα δεν έχει αλλάξει στο ποιοτικό και υπερπρακτικό εσωτερικό του CR-V 4ης γενιάς με τον χαρακτηριστικό τρισδιάστατο σχεδιασμό, αλλά και το «γκρουπάρισμα» των διακοπτών σε λογικές ομάδες που εξυπηρετούν την εργονομία. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως, η Ηonda προσπάθησε να μεγιστοποιήσει αξίες, όπως είναι η ποιότητα και η ευρυχωρία. 
Πραγματικά, η επιλογή των υλικών έχει γίνει προσεκτικά, με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα γούστα των Ευρωπαίων καταναλωτών, ενώ ο σχεδιασμός έχει αναβαθμίσει το αίσθημα της άνεσης στο εσωτερικό. Στο μεσαίο τμήμα του ταμπλό συναντάμε μαλακό πλαστικό, ενώ πάνω και κάτω από αυτό πιο σκληρά μεν, αλλά γερά συναρμολογημένα τμήματα. 

Χώροι - Πρακτικότητα: Δεν παίζεται!
Καμία αλλαγή δεν είχαμε φυσικά στην ευρυχωρία, που είναι καλύτερη από ποτέ άλλοτε, με 5 ενήλικες να βολεύονται με άνεση έχοντας ταυτόχρονα στη διάθεσή τους το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών της κατηγορίας (589 λτ.). Φυσικά, θα πρέπει να θυμίσουμε πως το νέο CR-V έγινε πιο ευρύχωρο σε σχέση με το προηγούμενο, ενώ μίκρυνε εξωτερικά (κατά 5 χλστ. στο μήκος και κατά 3 εκ. στο ύψος). Αυτό επέτρεψε αύξηση του χώρου αποσκευών κατά 147 λίτρα (με τις πλάτες των πίσω θέσεων πεσμένες), ενώ, με τα καθίσματα στη θέση τους, ο χώρος αυξήθηκε στα 589 λίτρα. Παράλληλα, αυξήθηκε το εσωτερικό μήκος και «κατέβηκε» το κατώφλι φόρτωσης. 

Κινητήρας: Οικονομικός και ροπάτος 
Ο 1,6 i-DTEC είναι γνωστός από το Civic, όπου και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά. Διαθέτει αλουμινένια, 16V, κυλινδροκεφαλή, «έξυπνο» τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας και Start/Stop. Κάθε εξάρτημα του κινητήρα έχει σχεδιαστεί με κριτήριο τη μείωση του βάρους, των διαστάσεων και των τριβών. Η ονομαστική απόδοση είναι 120 ίπποι στις 4.000 στροφές και κυρίως, 300 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 2.000.
Στην πράξη, ο 1,6 i-DTEC προσφέρει στο CR-V ικανοποιητικό τράβηγμα από χαμηλά, φροντίζοντας να περνά... απαρατήρητος από τους επιβάτες του αυτοκινήτου, χωρίς ενοχλητικά κροταλίσματα και θορύβους. Δεν τρελαίνεται να «στροφάρει» ψηλά, εκεί όπου δεν είναι και τόσο ραφιναρισμένος όσο χαμηλότερα, ωστόσο τα μεγάλα αποθέματα ροπής του, σε συνδυασμό με το πολύ καλό σε αίσθηση 6άρι μηχανικό κιβώτιο, φροντίζουν, ώστε να  μη χρειάζεται να εξαντλήσει κανείς το όριο περιστροφής του. Χάρη στην πιο «πυκνή» (σε σχέση με του αντίστοιχου Civic) κλιμάκωση του κιβωτίου, τα σχεδόν παραπάνω 250 κιλά καλύπτονται έντεχνα, όταν ο κινητήρας λειτουργεί ανάμεσα στις 2.000-3.000 σ.α.λ. Πιο πάνω το πάτημα του γκαζιού ουσιαστικά μόνο θόρυβο θα προσφέρει, ενώ πιο χαμηλά, το ιδανικό προσπέρασμα θα χρειαστεί κατέβασμα. 

Στο δρόμο: Στρίβει σχεδόν σαν συμβατικό μικρομεσαίο!
Οδηγώντας το CR-V με τον 1,6 i-DTEC κινητήρα εντυπωσιαστήκαμε από το πόσο κοντά είναι στη συμπεριφορά σε σχέση με ένα κλασικό μικρομεσαίο ή και μεσαίο αυτοκίνητο, παρά το ύψος και την απόστασή του από το έδαφος. Καμία σχέση με τη συνήθη για την κατηγορία αίσθηση… φορτηγού και το μυστικό κρύβεται στο μειωμένο βάρος. 
Αν στα 47 κιλά που εξοικονομήθηκαν από τον κινητήρα (που καθώς ήταν μικρότερος, τοποθετήθηκε πιο χαμηλά με προφανή οφέλη στο κέντρο βάρους)  προστεθούν και τα 69 από το σασί, κυρίως λόγω απουσίας τετρακίνησης, τότε φτάνουμε στα -116 κιλά. Αυτή η μείωση, επέτρεψε στους δαιμόνιους τεχνικούς της Honda να βελτιώσουν δραματικά τα δυναμικά χαρακτηριστικά του CR-V κάνοντας τις απαραίτητες επεμβάσεις. Για παράδειγμα, τοποθέτησαν πιο παχιά πίσω αντιστρεπτική και ταυτόχρονα αύξησαν την ακαμψία στελεχών της πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων. 
Το ηλεκτρικό τιμόνι έχει σωστό βάρος και εξαιρετική ακρίβεια, η σταθερότητα στον ανοιχτό δρόμο είναι υπεράνω κριτικής, ενώ το μπροστινό μέρος κρατάει γερά και το πίσω δείχνει ιδιαίτερα συμμετοχικό. Το CR-V έχει την πιο σπορτίφ και πιο κοντινή σε κλασικό ΙΧ συμπεριφορά ανάμεσα στα δικίνητα crossover, με σωστή και ραφιναρισμένη συμπεριφορά σε όλα τα επίπεδα. Ένα μικρό τίμημα πληρώνεται στην άνεση, ειδικά πάνω σε έντονες εγκάρσιες ανωμαλίες.


»Σχολιάστε την είδηση

Tags: HONDA CR-V 1,6 I-DTEC |

περισσότερα νέα & άρθρα »


ΧΡΗΣΙΜΑ

& Εταιρικές Πωλήσεις
Εταιρείες - Εμπορίες
Καινούργιο αυτοκίνητο
Υγραέριο & Φυσικό Αέριο
& Auto Αξεσουάρ
Μεταχειρισμένου
Πρόγραμμα - Δίκτυο
Πού; - Πώς;
Καινούρια
Μεταχειρισμένα
© 2024 autotriti.gr