Η βρετανική μάρκα θέλησε να γιορτάσει τα 50 χρόνια από το ντεμπούτο του μοντέλου.

50 χρόνια Jaguar XJ

2.216 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2018)

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρεμιέρα της πρώτης XJ και η Jaguar βρήκε τον ιδανικό τρόπο να το γιορτάσει.

Έντεκα αψεγάδιαστες Jaguar XJ διέσχισαν όλες μαζί την Γαλλία για να φτάσουν στο σημείο που παρουσιάστηκε η πρώτη XJ το 1968, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Η βρετανική μάρκα θέλησε να γιορτάσει με αυτό τον τρόπο τα 50 χρόνια από το ντεμπούτο του μοντέλου, για αυτό και έβαλε στο convoy αντιπροσωπευτικά αυτοκίνητα για καθεμιά από τις οκτώ γενιές του μοντέλου XJ. Τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν από τις εγκαταστάσεις της μάρκας στο Castle Bromwich και μέχρι το Παρίσι, σταμάτησαν σε μια σειρά από ιστορικές τοποθεσίες όπως την πίστα Goodwood και το τμήμα Jaguar Classic που ανακαινίζει και διατηρεί πολλά από τα ιστορικά αυτοκίνητα της μάρκας.
 
Τα αυτοκίνητα που έκαναν την διαδρομή αυτή των 836 χλμ ήταν τα XJ Series I, Series II, Jaguar XJ Series II Coupé, XJ Series III, Jaguar XJ XJ40, Jaguar XJ X300, XJ X308, Jaguar XJ X350, XJ X351, XJR575, και η καινούρια Jaguar XJ XJ50.

Ο αρχισχεδιαστής της μάρκας Ian Callum δήλωσε: « H ΧJ τα τελευταία 50 χρόνια έχει γίνει πραγματικός γίγαντας στον κόσμο της αυτοκίνησης και έπρεπε οπωσδήποτε να την τιμήσουμε. Όταν ξεκίνησα, η XJ ήταν ήδη θρυλικό μοντέλο, άρα το να είμαι μέλος της ιστορίας αυτής είναι τεράστιο πλεονέκτημα.»

Η νέα γενιά XJ αναμένεται σύντομα με σκοπό να ανταγωνιστήσει την Porsche Panamera.

CENNTRO ME EPIDOTHSH
OPEL