3 B-SUV που καίνε τα μισά & δε σου τρώνε πολλά!
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

3 B-SUV που καίνε τα μισά & δε σου τρώνε πολλά!

31.766 Επισκέψεις στο άρθρο (8/12/2022)

Είναι της μόδας, καίνε τα μισά και με Value For Money υπηρεσίες (after sales) και κερδίζουν σε ικανοποίηση κατόχου. Με βάση τις μετρήσεις του AutoΤρίτη ΤΕST CENTER, βρήκαμε ποια 3 SUV πόλης έχουν το μικρότερο κόστος κίνησης αλλά και… κτήσης!

3 SUVάκια που καίνε τα λιγότερα ευρώ ανά 100 χλμ. ...

Είναι της μόδας, καίνε τα μισά και με Value For Money υπηρεσίες (after sales) και κερδίζουν σε ικανοποίηση κατόχου. Με βάση τις μετρήσεις του AutoΤρίτη ΤΕST CENTER, βρήκαμε ποια 3 SUV πόλης έχουν το μικρότερο κόστος κίνησης αλλά και… κτήσης!
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

...αλλά έχουν και after sales υπηρεσίες που σου σου γλιτώνουν λεφτά!

Ο εμπορικός… χαμός έχει γίνει με τα SUVάκια (B-SUV) που κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς κι όχι άδικα, αφού προσφέρουν την ευελιξία ενός μικρού μοντέλου συνδυασμένη με ευρυχωρία και μεγάλο πορτ-μπαγκάζ, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν πανοραμική θέση οδήγησης και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος για τις μικρές και μεγάλες αποδράσεις από την καθημερινότητα. Από κατανάλωση όμως πως πάνε;

Σίγουρα δεν πετυχαίνουν τα ίδια νούμερα με τα αντίστοιχα μικρά «αδερφάκια» τους, αλλά δεν ξεφεύγουν όμως. Κάποια από αυτά ξεχωρίζουν, όντας ιδιαίτερα οικονομικά στο κόστος μετακίνησης αλλά και στο κόστος χρήσης, με value for money υπηρεσίες κατόχου.

Από το μικροσκόπιο του Mega Test του AutoΤρίτη πέρασαν 10 δημοφιλή SUV, βάζοντας στο στόχαστρο την οικονομία καυσίμου και το κυνήγι της χαμηλότερης κατανάλωσης, μιας και οι τιμές των καυσίμων συνεχίζουν το ράλι των τιμών. Ξεφεύγοντας από τον τυποποιημένο κύκλο μετρήσεων κατανάλωσης που κάνουμε για όλα τα μοντέλα, βάλαμε στο ρινγκ (οκ στους δρόμους της Αττικής) 10 από τα πιο δημοφιλή μικρά SUV της ελληνικής αγοράς. Σημειώστε, επίσης, πως ο τρόπος οδήγησης για όλα τα μοντέλα ήταν προσανατολισμένος στην οικονομία καυσίμου και ήμασταν ιδιαίτερα προσεκτικοί με το γκάζι. Από αυτά, διαλέξαμε 3 μοντέλα που συνδυάζουν και κορυφαίες After Sales υπηρεσίες κατόχων, γλιτώνοντάς σας από πολλούς… πονοκεφάλους!

Για τις ανάγκες του άρθρου, υπολογίσαμε τη μέση τιμή της 95αρας βενζίνης σήμερα (7/12) στα 1,893 ευρώ το λίτρο για τη Νομαρχία της Αττικής σύμφωνα με το fuelprices του Υπουργείου Ανάπτυξης και στα 1,228 η τιμή του CNG το κιλό.
 

Ford Puma: «Καίει» 10,41 ευρώ/100 χλμ. & δε σου «κοστίζει»




Το Ford Puma είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μικρά SUV της αγοράς και διατίθεται σε μία πλούσια γκάμα κινητήρων από την οποία δεν απουσιάζει και η diesel επιλογή. Πρόκειται για τον 1,5 EcoBlue, έναν τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα χωρητικότητας 1.499 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 120 ίππους και 285 Nm ροπής. Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, το Ford Puma με τον συγκεκριμένο κινητήρα είναι ικανό να κινηθεί με μία μεικτή κατανάλωση της τάξης των 5,5 λτ. / 100 χλμ., επίδοση που εξασφαλίζει κόστος κίνησης 10,41 ευρώ / 100 χλμ. Το SUVάκι της Ford συνδυάζει την ευχάριστη οδική συμπεριφορά με πλήρη εξοπλισμό, χαμηλό κόστος κίνησης, αλλά και τεράστιο χώρο αποσκευών, με τον τελευταίο να διαθέτει και το πολύ πρακτικό Mega Box.

Η Ford αποτελεί μια από τις εταιρείες με τις πιο αξιόπιστες υπηρεσίες after sales καθώς η αμερικανική φίρμα εξοπλίζει όλα τα μοντέλα της με εργοστασιακή εγγύηση έως 8 ετών και χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό!

Μάλιστα, το Ford Puma σε σχετική ερεύνα της δημοσιογραφικής ομάδας του AutoΤρίτη έχει αναδειχτεί ως το πιο οικονομικό B-SUV της κατηγορίας . Συγκεκριμένα , το κόστος Service της πρώτης πενταετίας για το Puma είναι 340 ευρώ, ένα στατιστικό που επιβεβαιώνει τις value for money υπηρεσίες after sales της Ford. Στα προτεινόμενα πλάνα συντήρησης που προτείνονται από την Αμερικανική εταιρεία για το Puma περιλαμβάνεται service κάθε δύο χρόνια ή 30.000 χλμ. με την επιλογή για ένα ενδιάμεσο service κάθε έτος ή 10.000 χλμ..

Οι after sales υπηρεσίες της Ford επεκτείνονται και στο ψηφιακό κόσμο καθώς η Ford προσφέρει πλήθος επιλογών για τη συντήρηση του αυτοκίνητου και on-line διευκολύνσεις. Έτσι μπορείτε να κλείσετε ηλεκτρονικά το ραντεβού service ανάλογα με τις ώρες που σας βολεύει ενώ μπορείτε να έχετε και σε ηλεκτρονική μορφή το βιβλίο service.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto