• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ξεκίνησε η παραγωγή του Kangoo Ζ.Ε.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/9/2011

Στις 12 Σεπτεμβρίου, παρουσία και του προέδρου της Renault, Κάρλος Γκον, ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του νέου ηλεκτροκίνητου Kangoo Z.E.

 
Αρκετές εβδομάδες πριν το Kangoo Z.E. καταλάβει την θέση του στις εκθέσεις της Renault, ο γάλλος υπουργός βιομηχανίας και ενέργειας, Eric Besson, μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Carlos Gosn, μετέβησαν στην γραμμή παραγωγής του Mauberge για να δουν το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο ελαφρύ επαγγελματικό της Renault να εξέρχεται από την φάση του τελικού ελέγχου. Το εργοστάσιο MCA (Mauberge Carrosserie Automobile) θα είναι και το μοναδικό όπου θα κατασκευάζονται τόσο οι επιβατικές (5θέσιες ή 7θέσιες) όσο και οι επαγγελματικές (απλές και Maxi) εκδόσεις του νέου Kangoo Z.E.
Το Kangoo Z.E. είναι το πρώτο ηλεκτρικό LCV της Renault καθώς επίσης και το πρώτο που σχεδιάστηκε και παράγεται στην Γαλλία. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το κόστος αγοράς του στην Μ. Βρετανία, όπου θα λανσαριστεί στον Νοέμβριο, ανέρχεται στα 19.457€ ενώ η μηνιαία ενοικίαση της μπαταρίας του (6.000 μίλια ή 3 έτη) ανέρχεται στα 69€ περίπου.
Πληροφοριακά αξίζει να αναφέρουμε πως στο Mauberge έχουν κατασκευαστεί ήδη 68 Kangoo Z.E. για το 2010 και 281 οχήματα μέσα στο 2011. Το πρώτο Kangoo Z.E. κατασκευάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2010. Όλα αυτά τα οχήματά ήταν πρωτότυπα και προπαραγωγής και χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορα προγράμματα και δοκιμές εξέλιξης της Renault ακόμα και σε συνεργασία με την ΕΕ όπως το πρόγραμμα SAVE.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο: www.autotritipro.gr