• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Με το μοναδικό του στιλ και το οικονομικό του προφίλ, το Peugeot 107 είναι πολύ αγαπητό στο ελληνικό αγοραστικό κοινό.

Το Renault Twingo προσφέρει μεγάλο εύρος επιλογών, ενώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα της κλάσης.

Αστικό στιλ από τη Γαλλία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/10/2011

Κινηθείτε στις πόλης τα στενά με το απαράμιλλο στιλ των δύο γαλλικών μίνι που αναμετριούνται σε όρους design, ποιότητας, οδηγικής συμπεριφοράς, ευρυχωρίας, αλλά και κόστους κτήσης – χρήσης.

 
Με την τιμή της βενζίνης να τραβά την ανηφόρα και το σύγχρονο αστικό περιβάλλον να καθίσταται μέρα με τη μέρα περαιτέρω ασφυκτικό, τα οχήματα της μικρότερης κατηγορίας δείχνουν –και είναι- ιδανικά.
Οι compact διαστάσεις τους τους χαρίζουν μεγάλη ευελιξία, ενώ όταν φτάσει η δύσκολη στιγμή να βρεις μία θέση στάθμευσης, έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα. (Και) σε αυτές τις περιπτώσεις, βλέπετε,το μέγεθος μετράει...
Από την άλλη, τα εν λόγω οχήματα φέρουν κινητήρες μικρής χωρητικότητας, οι οποίοι διαθέτουν το απαιτούμενο νεύρο για τις αστικές μετακινήσεις, αλλά –το κυριότερο- έχουν χαμηλή κατανάλωση. Φυσικά, σε ό,τι έχει να κάνει με το κόστος χρήσης, τα μίνι αυτοκίνητα πλεονεκτούν συνολικά, καθώς απαλλάσσουν τους ιδιοκτήτες τους από φορολογικά άγχη, τους αντιστοιχεί μικρότερο τέλος κυκλοφορίας, ενώ πληρώνουν και λιγότερα για ασφάλιση.
Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, πως χαίρουν υψηλής δημοφιλίας στη χώρα μας, καθώς, πλέον δεν είναι λίγοι αυτοί που τα επιλέγουν ακόμα και για να παίξουν το ρόλο του οικογενειακού αυτοκινήτου. Η τεχνολογική πρόοδος, βλέπετε, τα κατέστησε πιο ευρύχωρα, ισχυρότερα και με υψηλότερα επίπεδα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, κάτι που συνεπάγεται πως συνολικά απαιτούν λιγότερους συμβιβασμούς.
Εμείς επιλέξαμε να ανοίξουμε έναν μίνι γαλλικό εμφύλιο, καθώς στο θέμα μας κοντράρονται τα Peugeot 107 και Renault Twingo, δύο αυτοκίνητα που αν τα κοιτάξει κανείς με προσοχή έχουν αρκετές διαφορές. Καταρχάς, το μίνι της Peugeot προσφέρεται με έναν μόνο κινητήρα ενός λίτρου σε 3θυρες και 5θυρες εκδόσεις. Από την άλλη, το μοντέλο της Renault είναι αποκλειστικά 3θυρο, αλλά προσφέρει πολλές επιλογές σε μηχανικά σύνολα (από 75 έως 133 ίππους). Επιπλέον, το Twingo είναι μεγαλύτερο κατά 17 εκ., ενώ το εσωτερικό του προσφέρει πολυχρηστικές λύσεις. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί και η εξής ομοιότητα: αμφότερα τα μοντέλα έχουν αρχική τιμή καταλόγου τα 9.990 ευρώ, ενώ και για τα δύο υπάρχουν σημαντικότατες εκπτώσεις.