• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Όταν το σύστημα Pre-Safe της νέας A-Class διαγνώσει επικείμενη σύγκρουση, ρυθμίζει μια σειρά παραγόντων, ώστε οι επιβάτες να προστατευτούν κατά το μέγιστο βαθμό.

Μercedes A-Class: Ασφάλεια ανώτερου επιπέδου

25.161 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/1/2013

HMercedes είναι από τις εταιρείες που παραδοσιακά διακρίνονται στον τομέα της ασφάλειας των επιβατών, έχοντας παρουσιάσει, στη διάρκεια των 125 χρόνων λειτουργίας της, αμέτρητες εφαρμογές που άλλαξαν για πάντα τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως ήταν ο αερόσακος οδηγού. Μέχρι πρόσφατα, ωστόσο, τα συστήματα αυτά αφορούσαν μόνο σε μεγάλα και ακριβά μοντέλα, με κόστος που μπορούσε να δικαιολογήσει την εξέλιξη πίσω από κάθε καινοτομία και μέγεθος ικανό να τη φιλοξενήσει, δίχως χωροταξικούς περιορισμούς στο εσωτερικό. Με την εμφάνιση της νέας A-Class πολλές από τις καινοτόμες εφαρμογές μπορούν να γίνουν πλέον προσιτές στο ευρύ κοινό, μέσα από ένα σύγχρονο μοντέλο της μικρομεσαίας κατηγορίας. Πραγματικά, η νέα A-Class εκτός από εντυπωσιακή εμφάνιση έχει να επιδείξει και ένα πλήρες πακέτο εξοπλισμού ασφαλείας. Μέσα από μια μακριά λίστα εξοπλισμού ασφαλείας, ξεχωρίζουν τα συστήματα Collision Prevention Assist (σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης), το Attention Assist (σύστημα ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού), ενώ το σύστημα Pre-safe είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά στην κατηγορία. Κύρια χαρακτηριστικά του συστήματος Pre-safe είναι οι αναστρέψιμοι εντατήρες ζωνών ασφαλείας, το κλείσιμο των παραθύρων και της ηλιοροφής σε κρίσιμες πλευρικές κλίσεις του αμαξώματος και η ρύθμιση των πλήρως ηλεκτρικών μπροστινών καθισμάτων με λειτουργία μνήμης σε κατάλληλη θέση, ώστε να μεγιστοποιείται η αποτελεσματικότητα των συστημάτων συγκράτησης. Το σύστημα αυτό λαμβάνει σήματα από τους αισθητήρες του ESP προκειμένου να διαγνώσει αν επίκειται σύγκρουση και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ξεχωρίζει γιατί
Το σύστημα Pre-Safe άνοιξε το δρόμο για την τοποθέτηση ανάλογων ηλεκτρονικών βοηθημάτων και σε άλλα σύγχρονα μικρομεσαία, αναβαθμίζοντας κατακόρυφα την ασφάλεια που προσφέρουν.