Τρία νέα υβριδικά μικρά στο μικροσκόπιο
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τρία νέα υβριδικά μικρά στο μικροσκόπιο

42.435 Επισκέψεις στο άρθρο (18/9/2020)

Η ώρα των υβριδικών: Το νέο Toyota Yaris Hybrid θα συναντήσει απέναντί του άλλα δύο φιλόδοξα και ικανά μικρά μοντέλα με υβριδικό σύστημα κίνησης. Τα Honda Jazz Hybrid και το Renault Clio E-Tech.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Τα υβριδικά και τα ήπια υβριδικά αυτοκίνητα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και όπως φαίνεται θα αυξηθούν και στη συνέχεια, με πολλές εταιρείες να στρέφονται σε αυτές τις λύσεις για μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων. Η Toyota ως πρωτοπόρος εταιρεία σε αυτή την τεχνολογία έχει φτάσει στην 4η γενιά το υβριδικό της σύστημα το οποίο εξοπλίζει το νέο Yaris. Το μέχρι πρότινος υβριδικό μικρό όμως, έχει απέναντί του τώρα δύο πολύ ικανά και επίσης ιδιαίτερα νέα αυτοκίνητα. Πρόκειται για το Honda Jazz Hybrid με την Honda να επιστρέφει στην υβριδική τεχνολογία, αλλά και το Renault Clio το οποίο μέσα στην πληθώρα εκδόσεών του αποκτά και υβριδική έκδοση. Η ώρα των μικρών υβριδικών λοιπόν είναι τώρα με τα Yaris και Jazz να αναμένονται άμεσα για δοκιμή και το Clio προς τα τέλη του έτους. Εμείς επιχειρούμε μια πρώτη σύγκριση σε τομείς που μας επιτρέπουν τα πρώτα στοιχεία που γνωρίζουμε γι`αυτά.

 

Σχεδίαση: Πιο φρέσκο και ξεχωριστό το Yaris 

Η σχεδίαση είναι το πρώτο πεδίο αντιπαράθεσης των τριών νέων μικρών υβριδικών αυτοκινήτων και αν και αποτελεί υποκειμενική κρίση, εμείς σκιαγραφούμε τον χαρακτήρα του καθενός αρχικά. Σε αισθητικό επίπεδο λοιπόν ξεχωρίζει ξεκάθαρα το νέο Toyota Yaris προβάλλοντας ένα πιο compact και δυναμικό σύνολο. Σημεία «κλειδιά» της σχεδίασής του αποτελούν τα έντονα φτερά, οι ακροβολισμένοι τροχοί στα άκρα του αμαξώματος, η επιθετική σχεδίαση του εμπρός μέρους και τα όμορφα πίσω φωτιστικά του σώματα. Το Honda Jazz και σε αυτή την νέα του γενιά παρουσιάζει ένα αισθητικό προφίλ που παραπέμπει σε MPV αυτοκίνητο, με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειές του να αποτελούν κυρίαρχο χαρακτηριστικό του. Το Renault Clio και στην υβριδική του έκδοση παρουσιάζεται ιδιαίτερα κομψό, συνδυάζοντας την δυναμική με την εκλεπτυσμένη του αισθητική με εξαιρετικό τρόπο.
 
Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Τα πάντα για επαγγελματικό όχημα
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel