Τρία νέα υβριδικά μικρά στο μικροσκόπιο
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τρία νέα υβριδικά μικρά στο μικροσκόπιο

42.912 Επισκέψεις στο άρθρο (18/9/2020)

Η ώρα των υβριδικών: Το νέο Toyota Yaris Hybrid θα συναντήσει απέναντί του άλλα δύο φιλόδοξα και ικανά μικρά μοντέλα με υβριδικό σύστημα κίνησης. Τα Honda Jazz Hybrid και το Renault Clio E-Tech.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Τα υβριδικά και τα ήπια υβριδικά αυτοκίνητα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και όπως φαίνεται θα αυξηθούν και στη συνέχεια, με πολλές εταιρείες να στρέφονται σε αυτές τις λύσεις για μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων. Η Toyota ως πρωτοπόρος εταιρεία σε αυτή την τεχνολογία έχει φτάσει στην 4η γενιά το υβριδικό της σύστημα το οποίο εξοπλίζει το νέο Yaris. Το μέχρι πρότινος υβριδικό μικρό όμως, έχει απέναντί του τώρα δύο πολύ ικανά και επίσης ιδιαίτερα νέα αυτοκίνητα. Πρόκειται για το Honda Jazz Hybrid με την Honda να επιστρέφει στην υβριδική τεχνολογία, αλλά και το Renault Clio το οποίο μέσα στην πληθώρα εκδόσεών του αποκτά και υβριδική έκδοση. Η ώρα των μικρών υβριδικών λοιπόν είναι τώρα με τα Yaris και Jazz να αναμένονται άμεσα για δοκιμή και το Clio προς τα τέλη του έτους. Εμείς επιχειρούμε μια πρώτη σύγκριση σε τομείς που μας επιτρέπουν τα πρώτα στοιχεία που γνωρίζουμε γι`αυτά.

 

Σχεδίαση: Πιο φρέσκο και ξεχωριστό το Yaris 

Η σχεδίαση είναι το πρώτο πεδίο αντιπαράθεσης των τριών νέων μικρών υβριδικών αυτοκινήτων και αν και αποτελεί υποκειμενική κρίση, εμείς σκιαγραφούμε τον χαρακτήρα του καθενός αρχικά. Σε αισθητικό επίπεδο λοιπόν ξεχωρίζει ξεκάθαρα το νέο Toyota Yaris προβάλλοντας ένα πιο compact και δυναμικό σύνολο. Σημεία «κλειδιά» της σχεδίασής του αποτελούν τα έντονα φτερά, οι ακροβολισμένοι τροχοί στα άκρα του αμαξώματος, η επιθετική σχεδίαση του εμπρός μέρους και τα όμορφα πίσω φωτιστικά του σώματα. Το Honda Jazz και σε αυτή την νέα του γενιά παρουσιάζει ένα αισθητικό προφίλ που παραπέμπει σε MPV αυτοκίνητο, με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειές του να αποτελούν κυρίαρχο χαρακτηριστικό του. Το Renault Clio και στην υβριδική του έκδοση παρουσιάζεται ιδιαίτερα κομψό, συνδυάζοντας την δυναμική με την εκλεπτυσμένη του αισθητική με εξαιρετικό τρόπο.
 

Τιμές-Eξοπλισμός: Mε ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό, φθηνότερο το Yaris 

Τα Toyota Yaris και Honda Jazz είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελία στη χώρα μας, ενώ έχουμε και τον εξοπλισμό της κάθε έκδοσης ξεχωριστά, ενώ το Renault Clio θα είναι διαθέσιμο από τον Νοέμβρη του έτους που διανύουμε. Το Honda Jazz ξεκινά από τα 21.700 ευρώ και διατίθεται σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού, με τον εξοπλισμό να είναι πληρέστατος από το πρώτο επίπεδο της έκδοσης Comfort. Σε αυτή περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, κεντρικός αερόσακος για τους εμπρός επιβάτες και αερόσακος γονάτων οδηγού επιπλέον των υπολοίπων, τα συστήματα ασφάλειας Honda Sensing (σύστημα αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης, eCall, προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης, προσαρμοζόμενο Cruise Control, σύστημα ειδοποίησης για εκούσια αλλαγή λωρίδας κ.α.) ενώ διαθέτει επίσης θερμαινόμενα καθίσματα, οθόνη 5 ιντσών, κλιματισμό, ατσάλινες ζάντες 15 ιντσών κ.α.

Το Toyota Yaris ξεκινά από τα 17.335 ευρώ και είναι και αυτό πλούσια εξοπλισμένο στη βασική έκδοση Active, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες 15 ιντσών, 7 αερόσακους με κεντρικό αερόσακο για τους εμπρός επιβάτες, κλιματισμό, τα συστήματα του Toyota Safety Sense (περιλαμβάνει συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας όπως σύστημα αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης, eCall, προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης, προσαρμοζόμενο Cruise Control, σύστημα ειδοποίησης για εκούσια αλλαγή λωρίδας κλπ.), ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών κ.α.

Κινητήρες: Ισχυρότερο το Clio, πιο οικονομικό το Yaris, καλύτερες επιδόσεις από Jazz

Εσωτερικό: Eχουν «ξεφύγει» τα μικρά σε εμφάνιση και τεχνολογία…

Η γνώμη μας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
RENAULT TRAFIC
VW AMAROK